SrbijaSpace logo

10 pitanja i odgovora o hidrogenizovanoj vodi i ko sme da je pije?

 

10 pitanja i odgovora o hidrogenizovanoj vodi i ko sme da je pije?

1. Koja je razlika između hidrogenizovane i alkalne vode?


Alkalna voda u sebi ima rastvorene minerale, ali nema električni naboj kao hidrogneizovana voda i ne sadrži aktivni vodonik.


2. Da li je hidrogenizovana voda i dalje voda?
 

Da! Hidrogenizacija ne menja formulu vode, već samo način grupisanja molekula. Česmovača ima klastere 12-14 molekula. Klasteri hidrogenizovane vode sadrže po 6 molekula. Svaki klaster od 6 molekula H2O preko jonske veze zarobljava molekul vodonika.

molekul hidrogenizovane vode


3. Da li svi smeju da piju hidrogenozovanu vodu?
 

Da!

Svi smeju da je konzumiraju:

  • bebe,
  • deca,
  • trudnice,
  • starije osobe,
  • bolesni,
  • pa čak i kućni ljubimci.

Pijenje hidrogenozovane vode nema kontraindikacija. Kada je dajete svojim kućnim ljubimcima, menjajte je bar jednom dnevno. Kada stoji u otvorenim posudama, posle 6 sati, hidrogenizovana voda izgubi svoj naboj.

 

hidrogenizovana voda za trudnice


4. Zašto piti hidrogenizovanu vodu?
 

Vodonik je najmanji molekul i zbog toga ima mogućnost da uđe u sve delove ćelija, čuvajući DNA i RNA od oksidativnog stresa. Hidrogenizovana voda na ovaj način štiti organizam od oksidativnog stresa.

Jedan molekul vodonika uništava 2 slobodna radikala, tako što se deli na 2 donekle naelektrisana molekula. Usput stvara vodu i hidrira ćelije. Vodonik je poseban jer cilja samo "loše" slobodne radikale.

Svi znamo da slobodni radikali oštećuju ćelije i tkiva. Vodonik je antioksidans i koristan je kako u prevenciji, tako i u terapiji. Hidrogenizovana voda podstiče smanjenje upale, podstiče regeneraciju i oprovak tkiva i organa . Hidrogenizovana voda usporava starenje.

slobodni radikali, oksidativni stres i hidrogenizovana voda

Jedna naučna studija iz 2016. je istraživala dejstvo vodonika u borbi protiv kancera. Hidrogenizovana voda je data u kombinaciji sa 5-fluoroacilom( lek za razne vrste kancera) miševima obolelim od raka debelog creva. Hidrogenizovana voda smanjila je stopu smrtnosti kod miševa u ispitivanoj grupi, a usput je poboljšala dejstvo leka 5-FU.


5. Da li hidrogenizovana voda može da se nanosi na kožu?
 

Naravno da može, to se i preporučuje!

Kao što iznutra dubinski hidrira ćelije i štiti od oksidativnog stresa, takvo isto dejstvo ima i na kožu-eliminiše slobodne radikale i ima ANTIAGE efekat. Hidrogenozovana voda pomaže kod raznih stanja i problema-suve i ispucale kože, ekcema i ojeda.

hidrogenizovana voda odlicna za negu koze


6. Posle koliko vremena ću početi da osećam efekte hidrogenizovane vode?
 

Za par dana ćete početi da se osećate bolje, imaćete više energije, kvalitetniji odmor i bolji san. Značajnija poboljšanja zdravstvenog stanja iziskuju malo dužu upotrebu-nekoliko nedelja, pa čak i meseci.

Konzumiranje hidrogenizovane vode ima dugoročan pozitivan efekat na celokupan organizam usled značajno bolje sposobnosti hidriranja organizma.


7. Koliko je pH hidrogenizovane vode?
 

Hidrogenizovana voda ima pH 7 do 7, 5, što je veoma slično pH krvi. Hidrogenizovana voda, kao što smo rekli nije alkalna, ali ima alkalizujuća svojstva - bori se protiv kiselosti u našem organizmu.

boca za hidrogenizaciju vode srbija


8. Da li hidrogenizovana voda može potpomoći gubitak kilograma?
 

Može, ali nećete smršati ako samo pijete hidrogenizovanu vodu, a nastavite sa istim načinom ishrane i bez fizičke aktivnosti. Ona može da pomogne, ukoliko promenite režim ishrane i povećate fizičku aktivnost. Hidrogenizovana voda olakšava metabolički proces pretvaranja masti u energiju.

gde kupiti aparat za hidrogenizaciju vode u srbiji

 

9. Da li hidrogenizovana voda ubrzava oporavak posle bolesti i fizičkog napora?
 

Hidrogenizovana voda ubrzava oporavak posle napora i intenzivnog treninga. Pod uticajem hidrogenizovane vode smanjuje se nakupljanje mlečne kiseline.

Jedna medicinska studija radila je ispitivanje na 49 pacijenata obolelih od raka koji su primali terapiju zračenjem. Zračenje izaziva mučninu, glavobolje, povraćanje, gubitak kose, konstantni umor i bol. Grupa pacijenata koja je uzimala hidrogenizovanu vodu  imala je mnogo manje nuspojava zračenja i lakše su podnosili terapiju. Hidrogenizovana voda je samo  jedno od pomoćnih sredstava za olakašanje ovako teške bolesti i svega što ta bolest i njeno lečenje nose sa sobom

Još jedna studija koja se takođe bavila efektima hidrogenizovane vode na pacijente koji prolaze kroz tretman zračenja zbog tumora je pokazala da je biološka reakcija na oksidativni stres izazvan zračenjem bio značajno umanjen korišćenjem hidrogenizovane vode.

hidrogenizovana voda pomoc kod radio terapije - sta kazu studije


10. Koliki je preporučeni dnevni unos hidrogenizovane vode?
 

  • Preporučeni dnevni unos hidrogenizovane vode je od 1-3 l, isto kao i obične vode.
  • Ne možete se predozirati hidrogenizovanom vodom!

hidrogenizovana voda pro100zdravo dobra i za kucne ljubimce

 

I na kraju kada smo saznali dosta o zdravstvenim efektima hidrogenizovane vode, možda vas zanima gde se hidrogenizovana voda može nabaviti u Republici Srbiji?

Na sreću naša zemlja ne zaostaje u nabavci aparata koji mogu brzo i jednostavno da hidrogenizuju vodu. Dovoljno je samo da na vašem Google pretraživaču otkucate "boca za hidrogenizaciju vode" ili "bokal za hidrogenizaciju vode".

Uzdravlje!

hidrogenizovana voda bokal

hidrogenizovana voda .... popi

 

 


Autorski tekst: Edmon Dantes


Komentari (2)

Irina

Od kako koristim hidrogenizovanu vodu,mnogo se Bolje osecam I sto mi je mnogo vazno,san mi se drasticno popravio. Za svaku preporuku.

(Dobar) +1
(Slab) 0
27-Apr-23 17:11:13 PMJana

Ja sam pila cesmovacu vodu kao i svi ostali ponekad flasiranu, ali od kada sam pocela da pije hidrogenizovanu vodu sasvim je drugacijeg ukusa od ove sa slavine kada je pijes podseti me na detinjstvo kada sam pila izvirsku vodu u mom kraju, zato je ova voda zdrava i korisna za nase zdravlje.

(Dobar) +2
(Slab) 0
03-Mar-23 16:42:21 PMDodajte komentar