SrbijaSpace logo

Kupatilo kao oaza luksuza: Savremeni elementi za uređenje i renoviranje

 

Kupatilo kao oaza luksuza: Savremeni elementi za uređenje i renoviranje


Prostorijama koje služe za opuštanje i uživanje treba posvetiti maksimalnu pažnju. Kupatilo nikako nije prostor zadužen za održavanje lične higijene, to je prestalo da bude odavno, pa se iz tog razloga danas sve više pažnje ulaže u enterijere samih kupatila, trud da budu što veća, što lepše opremljena, tako da pruže potpun užitak. Da postanu oaze luksuza. 

Kada su renoviranje i uređenje kupatila u pitanju veoma je važno da ova prostorija, baš kao i spavaća soba, prati vaš stil, ukus, da prati vaše potrebe. Ovo je prostor koji će dati sliku vas, toga koliko volite i koliko umete da uživate. A vama će pružiti mogućnost da se sebi potpuno posvetite. Ako razmišljate o renoviranju, ili jednostavno imate želju da unesete određene promene radi osveženja prostora, evo nekoliko saveta i malo inspiracije kako sve to da sprovedete i transformišete kupatilo u moderan raj.


Minimalistički dizajn


Manje je više u svetu modernog dizajna. Ovo je pravilo koje se danas apsolutno primenjuje svuda, od odevnih kombinaccija, pa sve do enterijera i eksterijera. Poenta je da takvim upravljanjem nikada ne nastaju greške. Kada je kupatilo u pitanju najbolje je odlučiti se za čiste linije, neutralne boje, jednostavne forme svega što ulazi u sastav ovog prostora. Minimalistički stil ne samo da će vizuelno uvećati i proširiti prostor, već će stvoriti i atmosferu elegancije i spokoja. Zato, neka vam minimalizam kao način uređenja bude u svakom trenutku u svesti i pred očima.


Pametni uređaji


Izgleda da se više ni u kupatilo ne može bez smart uređaja. Ukoliko mislite da nije tako, onda ste zaboravili da telefon uvek sa sobom ponesete kada odete da se kupate, ako ništa ddrugo, a ono da pustite muziku i sebi napravite mali gušt. Uz napredak tehonologije, pametni uređaji su prisutni i u kupatilima. Zato je dobro razmisliti o ugradnji pametnog tuša sa kontrolom temperature i protoka vode, ugradnji ogledala sa LED osvetljenjem i senzorima za paljenje svetla i njegovo prilagođavanje potrebama u trenutku. A tu je još mnogo opcija koje se mogu iskoristiti kada je kupatilo u pitanju.


Ubacite lavabo sa ormarićem


Jedan praktičan savet koji ujedno donosi i lep izgled ovom prostoru jeste da pogledate koji sve lavabo sa ormarićem može da se pronađe na tržištu. Ukoliko gledamo sa aspekta praktičnosti i funkcionalnosti, dobićete dodatni prostor za odlaganje hemije, peškira, tako da će sve izgledati uredno i čisto, a prostor ispod lavaboa svakako ne može pametnije i bolje da se iskoristi. Ali onda ovde imate različite opcije, jer lavabo sa ormarićem pruća pregršt mogućnosti kada je stilizovanje u pitanju. Tu su klasični modeli, a onda lavabo sa ormarićem na kojem stoji, pa može biti od kamena, mermera, keramike, stakla... Na ovaj način dobijate jedan vrlo moderan komad kupatilskog nameštaja koji ispunjava sve funkcionalne i estetske kriterijume. Naravno, bitno je da se lavabo sa ormarićem uklapa uz ogledalo i ostatak enterijera, tako da će sve stvoriti jednu savršeno uređenu celinu.


Prirodni materijali


Dodavanje prirodnih materijala kao što su drvo, kamen, ali i bambus, nešto je što je trend poslednjih godina i to trend koji neće sigurno biti prolazan. Prirodni materijali dodaju toplinu prostoru i u njega unose toplinu, a to je ono najvažnije šta je kupatilima iz prethodnog veka falilo. Razsmilite o upotrebi i prirodnog kamenja, mogu se koristiti kao podne obloge, dok je drvo odličan izbor kada su u pitanju drugi elementi, poput ormarića fioka ili polica. 


Luksuzna kupatilska oprema: Da ili ne?


Ovde možemo govoriti o tome šta je dobro, a šta ne, šta predstavlja kvalitetnu investiciju, a šta nije potrebno. Ali, da je luksuza svakom kupatilu potrebno, to jeste. Investirajte u visokokvalitetne kupatilske elemente, poput elegantnih slavina, tuševa sa brojnim mogućnostima, a svakako je najbolja investicija neki model luksuzne kade koji će prostor u momentu izmeniti i pružiti vam istinsku oazu za odmor i savršenu privatnost.


Zeleni elementi


Zelena kao boja je dobrodošla u svakom enterijeru, ali u kupatilima posebno, jer utiče na prijatniji i komforniji izgled celokupnog prostora. Biljke su iz tog razloga sjajan dodatak. Bitno je odabrati otporne vrste biljaka, kojima je potrebna vlaga, a manje svetlosti, poput aloe vere ili paprati, a osim što će uvećati estetsku vrednost samog kupatila, pozitivno će uticati i na vazduh u njemu.


Praktično skladištenje


Ne zaboravite ni u jednom momentu na funkcionalnost. Integrišite pametna rešenja za skladištenje i odlaganje svega, od kozmetike do peškira, kako bi vam kupatilo uvek bilo organizovano, jer će tako uvek izgledati uredno i čisto. Ugradite ormariće sa skrivenim policama, što će vam pomoći da iskoristite prostor u potpunosti, koristite prostor koji imate kod veš mašine, ugradnom vodokotlića, te ćete tako sklopiti praktično i lepo.
Kupatilo je prostorija u kojoj započinjemo i završavamo svaki svoj dan, zato je važno da bude funkcionalno, ali ništa manje bitno estetski pivlačno i udobno, a savremeni trendovi i brojni kupatilski elementi vam omogućavaju da to vrlo lako postignete.

Slike: Photo Of Ceramic Sink Near Washroom · Free Stock Photo (pexels.com)


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar