SrbijaSpace logo

Moja borba sa alergijama

 

Moja borba sa alergijama

Moja borba sa alergijama

Organizam trpi do momenta kad postane prezasićen-stresom, lekovima, neurednim životom.

Kada više nema kud, kada se čaša prelije, dolazi do bolesti. Moje telo signalizira da nešto nije u redu tako što se pojave alergije. Ništa strašno, često bi čula od bliskih ljudi, pa čak i lekara. Alergije su dosadna, uporna i veoma neprijantna pojava, a znam da će sa sa mnom složiti svi koji pate od istih.

Obično "nadrljam" kad krene proleće i krajem leta. Respiratorne alergije su se pojavile pre par godina i sada već postale "normalna " stvar. Prošlog  proleća pojavile su se i kožne alergije.
 

Ruke ekcem

 

Cele šake su mi crvenim pečatima, koji svrbe do tačke ludila. Nakon nekog vremena koža puca tu gde je bila crvena i nastaju rane, a zatim se alergija širi na ruke, ka laktovima. Izgleda veoma ružno, svrbi i svaki kontakt sa vodom je bolan. Na žalost ni jedna krema prepisana od strane lekara nije dala rezultat.

Lekovi u kantu
 

Elocom,Triderm, Didermal... pa zatim tablete Aerius, Claritin, Xzyal. Sve su to ozbiljni lekovi, ali ni jedan nije pomogao, a od nekih sam imala i nus pojave. Organizam je prosto prepun otrova, a ja sam lekovima i kremama samo dolila ulje na vatru.
 

Prljavi tanjiri
 

Lekari su mi pričali:  te alergična si na prašak za sudove,(ne perem ih ručno-pere ih mašina), te alergični ste na neki lek koji pijete (prestala sam čak i da pijem sve lekove) da bi zadnja dijagnoza bila da sam alergična na novac, tačnije na živu u novčanicama(????? volela bih da imam toliko novca da mi od njega izađe alergija).

Pare
 

Na roditeljskom sastanku dobila sam napad češanja, jer su mi se ruke pogođene alergijom upalile od znoja.Tada mi je jedna mama rekla da može da mi pomogne i da je sačekam nakon sastanka, jer se  i ona godinama borila sa alergijama i ekcemima.

Preporuka je bila da počnem da pijem potpuno prirodni preparat na bazi medicinske gljive Agaricus.

Drugi deo terapije bilo bi pranje zahvaćene kože hidrogenozovanom vodom. Sve je prirodno, bez hemije, nema neželjenih efekata, a pobljšanje prosto mora da se vidi, reče mi ona.

Ono što sam prvo želela je da se informišem o proizvodima i da nakon toga odlučim da li ću ih probati.

Mada nisam imala šta da izgubim, čak ni finansijski (više sam novca dala za preglede, analize i kojekakve lekove i kreme).

Agaricus blazei murill (pečurka sunca, božija pečurka ili pečurka badem) je pečurka koja izgledom podseća na šampinjon (čak ga i zovu smeđi šampinjon). Raste u selima u okolini Sao Paula u Brazilu. Meštani koji su ovu gljivu svakodnevno uključivali u ishranu, nisu oboljevali od raka, niti su generalno bilo bolesni. Upravo to je zainteresovalo naučnike da istraže ovu pečurku.

Agaricus ima odlično dejstvo na imuni sistem. Pokazala se uspešnom kod autoimunih bolesti i alergija.

Agaricus sadrži određena jedinjenja koja reguju kod alergija povezanih sa histaminom.

Agaricus je veoma uspešan kao preventiva infekcija.

Agaricus regeneriše ćelije jetre i čisti jetru od nakupljenih toksina.

Agarikus

Ova pečurka je bogata beta-glukanima ( jačanje imuno sistema), lipidima, linolnom kiselinom, fosfolipidima, proteoglikanima, koenzimom Q10, B vitaminima  i mineralima.

Ispostavilo se da je ekstrat Agaricusa jedan on najučinkovitijih prirodnih lekova protiv alergija.

Najznačanija istraživanja su ona koja se odnose na antitumorsko dejstvo ove pečurke.

Proizvođač suplementa je nemačka kompanija Hawlick, poseduju sve sertifikate i poznati su u svetu medicinskih gljiva kao izuzetno kvalitetni proizvođači. Moja preporuka je da uvek, ali uvek istražite proizvođača nekog suplementa, čime se uveravate da kupujete dobar proizvod koji neće naškoditi vašem zdravlju. Istraživanje oduzima vremena, ali se isplati!
 

Hawlik

 

Hidrogenizovana voda (kao dopunski deo terapije) ??? Prvi put sam čula da postoji tako nešto. Setite se šta sam Vam rekla o istraživanju-vredi istražiti i pročitati, jer mi ne znamo koliko se novih proizvoda i preparata pojavilo, a mogu da nam pomognu.
 

Hidrogenizovana voda

Hidrogenizovana voda je obična voda,ali obogaćena vodonikom. Voda se obagaćuje vodonikom kako bi se povećala njena lekovita svojstva. Hiderogenizovana voda ima manje molekule koji mogu brže i efikasnije da prođu ćelijsku membranu i uđu u organizam. Upravo na toj sposobnosti hidrogenizovane vode zasnivaju se sve njene dobrobiti.

Hidrogenizovana voda se može piti ili se njom mogu tretitrati problematični delovi kože. Hidrogenizovana voda je jak antioksidans i čisti nečistoće sa površine kože, uklanja mikroorganizme i slobodne radikale. Koža se duboko hidrira i samim tim je zdravija, sporije stari i otpornija je. Japanski naučnici su decenijama radili na benefitima hirdogenizovane vode kod različitih vrsta ekcema i postigli su zavidne rezultate sa hidrogenizovanom vodom.

Obzirom da preporučeni aparat za hidrogenizaciju nije bio skup, reših da probam i to.

Uzimala sam 2 puta po dve kapsule Agaricus ekstrata, ujutru i uveče, a svaki slobodan trenutak sam prskala ruke bočicom koja raspršava hidrogenizovanu vodu.

Osvezeno lice


Moraću prvo da pohvalim hidrogenizator vode u spreju! Koža me nije peckala, kao u kontaktu sa običnom vodom. Činilo mi se da je crvenilo mnogo manje na kraju prvog dana i manje je svrbelo. Voda je fino spirala znoj i prljavštinu sa obolelih delova šaka i podlaktica. Kapsule sam pila 10-ak dana kad sam počela da osećam da su oči prestale da  suze i da ne postoji onaj užasan nadražaj u nosu, kinula bih tek ponekad.

Svrab je prestao u potpunosti i samo je trebalo da se povuku grozni pečati i rane koje sam napravila češanjem. Tu sam se uzdala u hidrogenizovanu vodu ,ali nisam prestala da pijem Agaricus. Kupila sam još jedan proizvod-bocu za hidrogenizaciju kako bih se i "iznutra" dovoljno hidrirala. Hidrogenizovana voda pomaže kod zarastanja rana,obolela koža se isperutala i ispod se videla zdrava, mlada koža.

Usput su nestale fleke i pege od sunca, zaista sam imala osećaj da se koža na koju sam nanosila hidrogenizovanu vodu podmladila. Počela sam i da prskam lice i dekolte sa tom vodom, jer ne podnosim vrućine i puno se znojim. Sin tinejdžer prska svoje lice, ima problem sa bubuljicama. Oduševljena sam hidrogenizovanom vodom  i za malo novčanog ulaganja dobijaš extra stvarčicu.

Agaricus pijem od marta do oktobra, da bih izbegla svaku mogućnost da mi se alergije povrate. Pri tom  sam dosta zdravija, osećam se bolje, nisam umorna,manje imam glavobolja, bolje spavam.

Medicinske pečurke su veoma stara, ali efikasna metoda lečenja na Istoku. Za svaku boljku, bolest ili problem  postoji odgovarajuća gljiva.

Ove i druge fantastične proizvode možete naći na www.pro100zdravo.com.

Klikni i saznaj sve o medicinskim pečurkama i  hidrogenizatorima vode!

 

Korisničko iskustvo Marina Grbić

 

 

 

 

 


Autorski tekst: Marina


Dodajte komentar