SrbijaSpace logo

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine opreme za nadzor i praćenje

 

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine opreme za nadzor i praćenje

Ako sto došli do tačke odnosno trenutka kada ste se odlučili da Vam je potrebna oprema za nadzor ili gps praćenje u koju treba da investirate određenu svotu novca verovatno nailazite na novi proble, šta i kako kupiti a da to odgovara Vašim potrebama.

U tom slučaju ispred Vas se nalazi kratak vodič koji Vam može biti jako koristan. Zamolili smo stručnjake koji se bave ovom tematikom, da nam naprave krataku listu stvari na koju treba obratiti pažnju kada biramo spijunsku opremu ili drugu opremu za nadzor i gps praćenje. Naravno ovu su univerzalne smernice i mogu se više ili manje primeniti, u zavisnosti od slučaja do slučaja odnosno situacije.

Vodič kako odabrati baš onu opremu koja Vama odgovara

Prvo i osnovno, nije najskuplja oprema i najbolja za Vas! Treba izabrati onu opremu koja baš zadovoljava vaše zahteve npr. ne treba Vam zumiranje kamere na 200m, ako je vaš osnovni zahtev da vidite čoveka na 20m, razlika je nekoliko stotina evra.


Oprema za nadzor stan
 

Sigurnosni sistem su dizajnirani da obezbede kako vašu tako i sigurnost prostora gde živite i radite. Međutim, pored te osnovne namene, sigurnosni sistemi mogu da povećaju produktivnost i efikasnost vaših radnika kao i značajno smanjiti zloupotrebu službenih vozila ako se koriste gps uređaji za praćenje.

Vrlo bitna stvar kod odabira sistema za nadzor i praćenje koju treba uzeti u obzir, jeste gde se postavlja nadzor, spolja ili unutra, da li imate pristup internetu ili moraju da se razvlaće kablovi, šta želite da postignete tj. vidite kamerama…. Sve to direktno utiče na cenu i funkcionalnost opreme…

Kod odabira sistema za gps praćenje, treba obratiti pažnju na sledeče detalje:

Da li Vam je vozilo uvek ili samo povremeno dostupno?
Da li Vam je unutrašnjost vozila dostupne ili ne?


Sve to direktno utiče na cenu i odabir pravog uređaja za Vas.

Prilikom odabira sigurnosnih sistema treba obratiti pažnju i na uslove osvetljenosti, da li postoji veštačko osvetljenje ili će morati da se instalira infracrveni snop. A ako Vam je potrebno izuzetno jasna slika, potrbno je koristiti WDR, Wide Dynаmic Rаnge-direktno utiče na cenu.


Oprema za nadzor mobilnim telefonom
 

Zatim odabir kamera i sigurnosnih sistema sa velikim uglom gledanje ili manjim. Da li kamera direktno gleda napolje ili snima kroz zatvoren prozor i slično , to direktno utiče na odabir kamere.

Odabir sistema za video nadzor ili bilo kog sigurnosnog sistema predstavlja važnu investiciju i pametan izbor. Ovaj vodič predstavlja odličan početak za pravilan odabir pravog sistema ili uređaja koji odgovara baš Vama, jer postoji mnoštvo opreme i treba odabrati pravu.

Za detaljan odabir opreme morate se obratiti stručnim ljudima iz te oblasti, ali ćete sada znati na šta da obratite pažnju i šta da pitate.


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (1)

treba se znati i odbraniti

Tekst je odličan što se tiče nabavke opreme za nadzor i ostale sigurnosne opreme, ali potrebno je znati i odbraniti se ukoliko vas prate i prisluškuju. Živimo u takvom vremenu, danas svako svakog može da prati i prisluškuje. Ovih dana tema je prevara na koju je naseo severnomakedonski premijer koga su nasankali neki ruski komičari. Ako to može da se desi šefovima država, onda možete da zamislite šta može pojedinca da snadje. Pojavio se termin "biti bezbednosno svestan" - a to znači znati kakve opasnosti vrebaju i znati načine da se zaštitite.(Dobar) +1
(Slab) 0
11-Jul-19 13:44:37 PMDodajte komentar