SrbijaSpace logo

Najbolja mesta za odmor

 

Najbolja mesta za odmor

Iako je pandemija koronavirusa uzela velik danak širom sveta ljudi se hvataju u koštac sa tim velikom problemom.

Svaka država za sebe iznalazi način kako da što bezbolnije izađe iz ovog velikog problema. Turizam je u proteklih 12 meseci bio jedna od najopogođenijih delatnosti, a razlog vezan za pandemiju je više nego jasan. Ljudima je kretanje i unutar svoje države bilo limitirano, a neretko je saobraćaj između država bio u potpunoj blokadi.

Ipak, kako vreme prolazi i ovakve stvari se vraćaju u normalu.

Donosimo vam listu nekih od najlepših mesta na svetu za odmor. Iako ih ne možete sve posetiti neka se nađu makar na popisu mesta koje ćete nekada posetiti.

Bali, Indonezija: Ovde ćete pronaći plaže, vulkane, Komodo zmajeve i džungle u kojima se nalaze skloništa slonova, orangutana i tigrova. U osnovi, to je raj. Verojatno ste barem jednom videli sliku Balija na društvenim mrežama u proteklih sedam dana, jer je to tako popularno odredište u ovoj godini, kao i u mnogim prethodnim.

Keri, Republika Irska: Krajnji zapad Irske ima jedno je od najživopisnijih okruga u ovoj zemlji. Kerryjeve planine, jezera i obale savršene su za razglednice. Jedinstveni mali gradovi poput Dinglea dodaju mu specijalan šarm.

Marakeš, Maroko: Ovaj drevni grad dom je džamija, palata i bujnih vrtova. Poznat je pod nazivom Crveni grad zahvaljujući boji ciglenih zidova koji okružuju grad. Medina (stari deo grada) je UNESCO-ov centar svetske baštine.

Monako: Dovoljno je reći Monako. Ova malena Kneževina je svetski centar džet-seta. Turistička ponuda Monaka je neverovatno i nudi gotovo sve što možete zamisliti od ronjenja, krstarenja, nezaboravnih piknika pa do trke Formule 1. Pored neverovatne obale, ovde ćete naći neke od svetski najpoznatijih kazina u kojima možete okušati svoju sreću i možda se iz Monaka kući vratiti prilično bogatiji. Do tada možete pokušati igrati neke od besplatnih slot igara koje nude onlajn kazina.

Pariz, Francuska: Jedan od najpoznatijih gradova na svijetu, Pariz je mesto o kom je bespotrebno trošiti reči. Ovje ćete videti toliko poznatih znamenitosti: Ajfelov toranj, Trijumfalnu kapiju, katedralu Notr Dam – popis kojem nema kraja.

Bora Bora, francuska Polinezija: Bora Bora je najpoznatije ostrvo Tahitija. Kako vam zvuče bungalovi pod vodom i podvodne pustolovine? Za nas je to sve što bismo mogli željeti od odredišta za nestvaran odmor.

Edinburg, Škotska: S istorijskim dvorcima Edinburg predstavlja destinaciju koju jednostavno morate posetiti. Mnogi ga smatraju jednim od najlepših gradova na svetu.

Rim, Italija: Ne kaže se uzaludno “Svi putevi vode u Rim”. Ovaj antički grad naprosto oduševljava na svakom koraku. Bilo da dolazite prvi ili pedeseti put u Rimu ćete uvek uspeti da vidite ili pronađete nešto novo. O istoriji ovog grada i onome što u njemu možete videti je bespredmetno pričati.

Havana, Kuba: Glavni grad Kube star je gotovo 500 godina i prava je skupina različitih boja. Svijetlo obojene zgrade i starinski automobili čine Havanu fotogeničnim snom. Odlazak u ovaj grad je iskustvo koje se ne zaboravlja.
 

Havana Cuba

Izvor: The Guardian
 

Santorini, Grčka: Santorini je zapravo skupina ostrva; Thíra, Thirassiá, Asproníssi, Palea i Nea Kaméni. Plaže s vulkanskim crnim ili crvenim peskom i bistrim plavim vodama čine ovo idealnim mestom za odmor. Sa svojim poznatim zalascima sunca na Santoriniju, nije ni čudo da je to jedno od najpopularnijih odredišta za one koji traže savršeno mesto za odmor.

London, Engleska: Neodoljivi ružičasti restorani, istorijske znamenitosti i mesta sa fantastičnim pogledom na grad samo su neke od naših omiljenih stvari o Londonu. I naravno, svi klasici: Big Ben, crvene telefonske govornice, muzeji i galerije svetske klase.

Petra, Jordan: Drevni nabatejski grad Petra na jugu Jordana okružen je prekrasnim crvenim stenama i strmim klisurama. Svetsko čudo bez sumnje je najvrjednije jordansko blago i najveća turistička atrakcija. Ovo je pravo mesto iz snova, ono koje možete videti samo na filmovima u nestvarnim avanturama.

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar