SrbijaSpace logo

Povećanje i korekcija jagodica filerima

 

Povećanje i korekcija jagodica filerima

Niste zadovoljni odrazom u ogledalu i želite promenu? Zaboravite invazivne metode i operacije – predstavljamo vam povećanje i korekciju jagodica filerima. To je metod za rekonstrukciju centralnog dela lica koje čini „ i do 70% ukupne lepote jer licu daje prijatnu strukturu“ Dr. Lara Devgan, Plastični hirurg, Njujork.

Sa samo jednom intervencijom se ostvaruje uticaj na ostale regije lica, dobija se simetrija leve i desne strane, ali i vertikalna i horizontalna harmonija. Rešili smo da vam do detalja objasnimo sve što treba da znate za pravilnu odluku: od toga kako se izvodi korekcija jagodica, kakav vas oporavak čeka, koji su materijali najkvalitetniji. Ostanite uz nas!


Priprema za proceduru


Estetsko oblikovanje i povećanje jagodica jeste neinvazivna metoda, ali to ne znači da treba da zanemarite odluku kome da poklonite poverenje za izvođenje. Uvek naglašavamo da je od ključne važnosti da se pronađe stručan doktor i dobro opremljena klinika. To može biti ključan faktor da li će intervencija dobro proći i da li će te biti zadovoljni rezultatima. Naš savet bi bio da birate one klinike koje su duže u poslu, koje imaju zadovoljne klijente iza sebe i radove koji to potvrđuju.

Ovako bi trebao da izgleda postupak pripreme za proceduru:

Na početku se razgovara sa lekarom koji će da vam predstavi sve prednosti i mane intervencije, šta se sa njom može postići, a šta ne. Renomirani doktori ne pristaju na postupak ako rezultat neće biti savršen, zato je bolje da ne insistirate na svojoj zamisli već da poslušate smernice.

Proceduru naglašavanja jagodica mogu da izvode svi koji su dobrog opšteg zdravstvenog stanja. Niste dobar kandidat ako:

 • Imate neki oblik poremećaja krvarenja
 • Postojanje alergije na materijal koji se ubacuje
 • Trudnice i dojilje ne smeju biti podvrgnute povećanju i korekciji jagodica filerima


Prilikom pripreme pred intervenciju doktor će proceniti koliko sintetičkog materijala treba da se ubaci za dobre rezultate, ali i da utvrdi kako i gde da ga ubrizga jer svako lice je drugačije pa su i efekti različiti.


Izvođenje tretmana i oporavak


Intervencija


Prvo se lice detaljno čisti i priprema za primenu anestezije kao prvog koraka. Nije potrebno da se aplikuje jak sedativ i dovoljno je da se nanese krema sa anestezijom za potpuno odsustvo bola.

Krema deluje nakon 15ak minuta, a nakon umrtljavanja tog dela kože lice se dodatno dezinfikuje i tada pocedura može da počne.

Tankom iglom se ubrizgava materijal u željeno područje, a rezultati su odmah vidljivi. Sve je gotovo nakon 30 minuta i nije potrebno nikakvo dalje zadržavanje u ordinaciji.


Oporavak


Lekar će vas uputiti i pre intervencije šta je to što možete očekivati, a ovo su neke od najčešćih posledica, ali i pravila za negu:

Nakon 12 h će nestati svi tragovi izvođenja tretmana koji se najčešće javljaju u vidu blagog otoka ili tačkastog crvenila.

Barem 2 - 3 dana treba izbegavati:

 • Dodirivanje tretiranog dela lica
 • Spavanje na obrazima
 • Zamorno vežbanje
 • Šminku i sunčanje


Kratka procedura, dobar materijal i blaga anestezija garantuje brz oporavak bez posledica.


Jagodice pre i posle


Pun rezultat oblikovanja jagodica je vidljiv nakon samo nekoliko dana, a pravilnim postavljanjem materijala povećanje jagodica će doneti:

 • Drugačije konture lica
 • Smanjenje bora i podizanje opuštene kože
 • Podočnjaci koji su manje izraženi
 • Koža koja izgleda kao da je dobila trenutni anti-age tretman jer je blistava i podmlađena


Tretman se ponavlja nakon 2,5 do 3 godine, a najsavremeniji materijali se razgrađuju postepeno i bez posledica.


Koji se materijal koristi za povećanje jagodica?


Najčešće korišćen je hijaluron, ali mnogi pacijenti ne znaju da on ima različite vrste i zato treba tražiti najkvalitetniji.

TEOSYAL Ulitimate Intese Volume je biokompaktibilan hijaluronski filer za povećanje jagodica, među svetskim stručnjacima se smatra za najkvalitetniji hijaluronski filer u ponudi. Bezbedan je, netoksičan, ne izaziva alergiju, dugo traje, mekan je, nemoguće ga je napipati pod kožom, obezbeđuje minimalnu traumu tkiva…

Drugi metod za efikasnu korekciju jagodica jeste ubrizgavanjem hidrofilnog gela. AQUAFILLING je takav gel koji sadrži 98% fiziološkog rastovra i samo 2% katjon-kopolamida koji daje gustinu gelu. Lako se apsorbuje i to tek nakon 3,5 godine!

Sastav obezbeđuje dugotrajnost bez alergijskih reakcija ili grudvanja. Odlikuje ga pozitivni naboj koji blokira štetne slobodne radikale čime povećava otpornost tretiranog tkiva na starenje.

Danas postoje brojni popusti čime su ovi materijali i cenovno dostupni svima, a pri tome daju izvrsne rezultate.

Obavezno proverite koja klinika nudi ovakve materijale, ona je savremena i pruža kljentima samo najbolje.


Da zaključimo


Pravilno izvedenim podizanjem jagodica lice izgleda mlađe, blistavije i zategnuto, a fokus se pomera ka očima koje su istaknutije. Procedura donosi „trouglasti“ oblik licu čime ono postiže idealne proporcije.


Estetska hirurgija idealne proporcije lica
 

Uvek je dobro birati minimalno invazivne procedure koje donose maksimalne rezultate. Da bi imali pun efekat birajte kvalitetne materijale i dobrog doktora pa će i odraz u ogledalu biti savršen!

Da li imate iskustva sa ovom intervencijom, da li biste pristali da je uradite? Pišite nam u komentarima ispod teksta.

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (4)

Srecko

Estetska hirurgija pravi cuda, nemam problema sa jagodicama ali podrzavam one na estradi koji bi to uradili.

(Dobar) +2
(Slab) 0
17-Aug-20 18:08:27 PMDajana

Nemam iskustva i nikada ne bih to uradila. Nisam pevačica ni glumica, ni rejaliti zvezda. Normalne žene ne bi trebalo da rade ovakve stvari

(Dobar) +2
(Slab) -1
17-Aug-20 10:43:47 AMangie

Nemam iskustva sa takvim zahvatima, mozda cu imati u buducnosti, zasto da ne, sada je tehnologija toliko napredovala, nanotehnologija zapravo :) a i sve vise ce napredovati, pretpostavljam da te metode nisu bolne.

(Dobar) +2
(Slab) 0
16-Aug-20 18:49:19 PMJelena

Nisam nešto razmišljala o ovome ali, biće vremena, možda mi i padne na pamet jednog dana, kad koža lica počne da gubi tonus. Za sada sam zadovoljna. Ali deluje stvarno najmanje invazivno od svega što sam videla i prilično trajno. Jer, čini mi se da hijaluron i botoks traju kraće. Ovo traje čak 3.5 godine, što je baš dobro.

(Dobar) +2
(Slab) 0
16-Aug-20 15:32:11 PMDodajte komentar