SrbijaSpace logo

Prirodne maske za negu i hidrataciju

 

Prirodne maske za negu i hidrataciju

Priprema kože lica za hladne zimske dane


Nega kože je akivnost koju treba praktikovati tokom čitave godine, imajući u vidu to da se ona menja u odnosu na godišnje doba i vremenske prilike. Kako ove promene ne bi bile nagle, kožu je potrebno pripremiti za svaku sezonu koja dolazi.

S obzirom da je leto na izmaku, i da slede sve hladniji dani, u daljem tekstu biće reči o tome kako prilagoditi kožu za zimske dane, i hladno vreme koje može biti veoma grubo prema našem licu. 
 

Krenite sa upotrebom bogatijih hidratantnih krema


Ako je vaš izbor tokom leta bila prirodna hidratantna krema za lice, koju ste nanosili u tankom sloju kako bi vas osvežila, i učinila vaše lice nežnim, dolaskom hladnijih dana vreme je da izmenite vašu rutinu.

To ćete uraditi tako što ćete početi sa upotrebnom bogatije hidaratantne kreme, koja će adekvatno štititi vaše lice od nižih temeperatura, vetra i padavina.

Vetar može biti poseban neprijatelj koži lica, pa se tako dešava da dolazi do crvenila, ali i sitnih pukotina lica, usled udara vetra koji značajno isušuje kožu. Zato je hidratacija na prvom mestu.


Naocare za sunce devojka
 

Ukoliko vam je koža generalno suva ne bi bilo loše da je u prelaznom periodu pripremite za hladnije vreme tako što ćete vaše lice počasititi hidratantnim tretmanom u vidu prirodne maske za lice.

Za suvu kožu predlažemo kakao masku, za čiju pripremu će vam biti potrebne 2 kašike kakao praha, možete koristiti arriba kakao, koji se pokazao kao izuzetno blagotovoran i za konzumaciju, zatim 2 kašike meda, 2 kašike mleka, i par kapi ulja po vašem izboru (mi vam predlažemo kokosovo ili maslivnovo).

Ubacite sve sastojke u određeni sud, sjedinite ih dok ne postanu kao pasta, nanesite na kožu, držite je do 15 minuta na licu i na kraju isperite masku mlakom vodom. Nakon toga možete namazati hidratantnu kremu.
 

Nežni piling lica kao odlična priprema kože za kreme


Kako bismo omogućili kremama da bolje prodru i hidriraju našu kožu, trebalo bi da uradimo piling lica kojim ćemo skloniti mrtve ćelije sa površine našeg lica. U zavisnosti od toga koliko je vaša koža lica osetljiva biraćete i piling. Suva i tanka koža lica, primera radi, nije pogodna za piling granulicama, već je bolje koristiti nešto nežnije preparate.

Svoj piling možete napraviti i sami, i to posebno onaj za usne, mešajući kašičicu meda sa kašičicom šećera. Ovu pastu možete utrljati na usne i skinuti sve slojeve mrtve kože.

Pilinge možete praktikovati i kada dođe zima, samo vodite računa da ne preterujete sa ovim načinom nege, jer se koža na taj način može oštetiti.
 

Kako pravilno birati kreme za lice?


Kao što smo već rekli, hidratantna krema jeste neophodan deo pripreme kože lica za hladnije vreme, ali s obzirom na to da postoji veliki broj krema, kao i da razlikujemo one dnevne i noćne, evo saveta koji vam mogu pomoći da se lakše snađete prilikom izbora.

Hidratantnije i masnije kreme koje mogu biti obogaćene uljima koristite tokom noći. Tada naše lice ima bolju sposobnost absorbcije. Nanošenjem bogatije kreme tokom noći, obezbedićete da se svako jutro budite sa glatkim i hidriranim licem.

Na dnevnom nivou koristite blažu kremu, koju ćete naneti u tanjem sloju, kako biste održali dnevnu zaštitu. Vrlo je važno da i tokom hladnijeg vremena koristite kreme koje imaju visok UV faktor zaštite. Bez obzira na to što sunce nije jako kao tokom leta, njegovi štetni zraci i dalje dopiru do lica.

Ne čekajte hladne dane kako biste počeli sa adekvatnom zimskom negom kože, već predupredite moguće probleme, pripremom kože na vreme. Na taj način ćete obezbediti da vaše lice bude spremno za hladnoću, te da optimalna nega bude postignuta tokom čitave godine.

 

 

 

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar