SrbijaSpace logo

Prodaju i kupovinu kuće za praznike

 

Prodaju i kupovinu kuće za praznike

U vreme praznika većina vas je zauzeta pripremama, počevši od uređenja kuće, unošenja i kićenja jelke, postavljane raznih ukrasa, novogodišnjih sijalica. Sigurno se razmišlja i šta od hrane i pića obezbediti za prazničnu trpezu, ali pretpostavljamo da pojedini zapostavljaju jedan detalj.

U danima pre praznika kao i tokom prazničnih dana, mnogi neke od želja i obaveza pomalo i svesno sklone u stranu. Sigurno je neko od vas koji čita ove redove, razmišljao o mogućoj prodaji ili promeni nekretnine.


Da li ste pomislili da je baš vreme praznika idealno za prodaju ili kupovinu kuće?


Verujemo da deo onih koji su odlučili da prodaju svoju kuću, razmišlja o tome kako praznici možda nisu najbolje vreme za ponudu i prodaju kuće. Pojedini vlasnici sigurno ne žele da im potencijalni kupci ulaze u kuću koju pripremaju sa svojom porodicom za naredne praznike.

Da li ste pomislili da su praznici baš idealan termin da svoju kuću ponudite na prodaju za vreme praznika. A da li ste kao potencijalno zainteresovani kupac pomislili da je baš vreme praznika možda i najbolje za kupovinu kuće.


Većina kupaca koje kuće kupuju na proleće porodični su ljudi!


Izvesno je kako je većina kupaca za razgledanje kuća najviše zainteresovan tokom lepih toplih dana. Roditelji se za kupovinu kuće najčešće odlučuju na proleće, jer žele da se sa decom u svoj novi dom usele pre početka školske godine.

Sa ovom konstatacijom se slažemo, ali šta ako roditelj baš negde pred novogodišnje praznike u kompaniji za koju radi, dobije premeštaj u drugi deo grada ili čak u neko drugo mesto. Možemo se složiti, ovaj član porodice (najčešće neko od roditelja) biće prinuđen da krene u potragu za kućom koju bi kupio čak i u vreme aktuelnog praznika.

Dani praznika na tržištu nekretnina imaju i svoje prednosti!

Klijent koji je zainteresovan da tokom prazničnih dana obilazi kuće koje su ponuđene na prodaju, sigurno za to ima ozbiljan razlog. Iako neki ljudi čisto iz zabave razgledaju kuće koje su na prodaju, klijenti koji traže svoj novi dom za vreme hladnih prazničnih dana, najčešće su i sigurni kupci.


Kupovina kuće
 

Iskustva u kretanju tržišta nekretnina ukazuju na to da se nekretnine najviše nude i kupuju na proleće. To znači i da je na proleće znatno veći broj kuća na prodaju, ali to ne znači da kuću ne možete prodati i tokom prazničnih dana. Možemo navesti kako potencijalni kupci u vreme praznika imaju više slobodnog vremena za razgledanje nekretnina, jer su uzeli slobodne dane ili su na godišnjem odmoru.

Klijent koji tokom prazničnih dana odluči da gleda kuće koje su u ponudi na prodaju najčešće je ozbiljan kupac!

Ako ste prodavac ukrasite svoj dom, ali i ne preterujte u tome da nebitni detalji ne bi potencijalnom kupcu skrenuli pažnju sa znatno bitnijih detalja. Osvetlite kuću, postavite jelku i okitite je, ispecite mirisni kolač koji ćete ponuditi potencijalnom kupcu. Ako je na stazama i travnjaku oko kuće ostalo lišće očistite ga, a ne zaborvite očistiti i oluke. Dočekajte klijenta ispred kuće sa kišobranom ako pada sneg i poželite mu doborodošlicu.

Važna napomena za kupce je kako su cene kuća na proleće znatno veće, nego tokom zimskih dana i to je ono što će vam sigurno odgovarati. Ako prodavac prodaje kuću u danima kada su praznici, sigurno za to ima veliki razlog, a još ako mu se žuri da što pre proda svoju kuću, moguće je da ćete vašu kuću iz snova kupiti po povoljnijoj ceni.

Mnoga naselja i gradovi tokom prazničnih dana su lepo ukrašena i verujemo da ovakvi prizori pozitivno utiču kako na prodavce tako i na kupce kuća!

I da zaključimo kako su dani praznika izuzetno zanimljivi na tržištu nekretnina, a izvesno je i da tokom prazničnih dana, svi imamo posebne emocije. Ako ste zainteresovani da prodate ili kupite kuću baš u vreme prazničnih dana i agenti agencije „Solis Nekretnine“ su baš tih dana raspoloženi da vas dočekaju i sa vama razgovaraju o prodaji ili kupovini kuće.

Agencija „Solis Nekretnine“ iz Novog Sada želi vam Sretne praznike i uspešnu prodaju ili kupovinu kuće!!!

fotografije: Pixabay

 


Autorski tekst: Gabor Večei


Dodajte komentar