SrbijaSpace logo

Rent a car za praznike

 

Rent a car za praznike

Dolaze novogodišnji, božićni praznici i dečiji raspust pa je pravo vreme da iskorisitite dane godišnjeg odmora i otputujete negde sa porodicom ili prijateljima. Neka vas ne zabrinjava to što nemate pouzdano vozilo za put jer je odluka o angažovanju rent a car vozila za praznike možda i najbolja solucija da imate adekvatan automobil i otputujete bilo gde.

Stižu praznici a pandemije korona virusa je još uvek prisutna. Pronaći neki kutak u kome ćete biti izolovani a u dodiru sa prirodom može biti drugačiji odmor nego na koji ste navikli za praznike, ali nekada je i to win win odluka.

U ovom tekstu ćemo vam prikazati zašto je iznajmljivanje automobila za praznike bolja varijanta nego da spremate svoje vozilo za put, ali ćemo navesti i brojne druge prednosti najma vozila pa zato nastavite čitanje ako želite sve odgovore.


Zima zahteva posebnu pripremu automobila za put


Propisi svakako nalažu zamenu guma za zimske modele na svakom vozilu, ali ako idete na duža putovanja, naročito za planinske centre morate imati potpuno ispravno vozilo i svu zimsku opremu (lance, odlične zimske gume, obezbeđenu pomoć na putu…). Rent a car agencije nude širok izbor vozila iz svake kategorije, a svako ima punu opremu i tehnički je potpuno ispravno. Pre najma vozila obavezno pročitajte i uslove iznajmljivanja rent a car vozila. Takođe, mogu vam biti korisni i saveti za najam rent a car vozila

I dok bi se za gradske vožnje najčešće birao mali, kompaktan auto, mali potrošač, lak za upravljanje…za duža putovanja i zimske uslove verovatno ćete morati da unajmite vozilo koje je stabilnije na putu poput limuzine ili SUV vozila.

Cene najma automobila većih kubikaža su po danu iznajmljivanja više, ali vam je tokom zime neophodno pouzdano vozilo spremno za sve izazove na putu.


Obiđite celu Srbiju sa iznajmljenim automobilom


Rentirano vozilo možete voziti gde god da poželite, najčešće nema ograničenja u kilometraži. Postoji mogućnost i putovanja u inostranstvo, ali se mora dobiti dozvola od agencije za iznajmljivanje vozila i auto mora imati zeleni karton za prelaz preko granice. Koje su to prednosti najma vozila naročito za praznike?


Sa rent a carom svako mesto je dostupno


Kada imate pouzdan automobil nema prepreka, danas možete na Zlatibor, sutra u Vrnjačku banju, a onda i na Kopaonik…gde god poželite i šta god poželite da vidite imate mogućnost za to.

Sa grupnim prevozima ovo nije slučaj jer vam putovanje drugi planiraju.


Tokom praznika unajmite vozača uz rentirano vozilo ako želite potpuni komfor


Ovo je usluga koju često koriste stranci i poslovni ljudi koji ne žele da se zamaraju vožnjom, parkiranjem i brigom o saobraćaju.

Zašto i vi ne biste sebi obezbedili prijatan odmor tako da imate nekog ko će da vas, uz malu nadoknadu, vozi i brine o vozilu? Takođe, na ovaj način ne morate da brinete o tome na primer koliko ste popili tokom dočeka Nove godine i kasnijeg upravljanja vozilom.


Sa rent a car agencijom imate osiguranje i brojnu dodatnu opremu za kvalitetniji put


Svaka kompanija za iznajmljivanje vozila traži da se uplati neki stepen osiguranja vozila od najčešćih nezgoda, ali postoji i širi stepen osiguranja koji pokriva i osiguranje putnika. Sa unajmljenim vozilom ne treba da uplaćujete polise osiguranja jer krećete na put u lošim uslovima, rent a car za praznike je mnogo bolja solucija, jeftinija i bezbednija.

Što se tiče dodatne opreme, govorimo o onoj koja prevazilazi zimsku opremu, a to je GPS, usluga „pomoć na putu“, dečije sedište, krovni kofer… Neki od dodataka su besplatni, a neki se plaćaju po danu najma, ali mogu učiniti da putovanje bude avantura, a ne umor i maltretiranje.


Častite sebe vožnjom luksuznog vozila


Možete za kratko da se oprobate u vožnji najboljih modela u klasi. Takve automobile ne biste mogli da priuštite sebi na drugi način. Uđite u novu 2021.godinu sa lepšim osećajem vožnje, možda kada sebi ispunimo male snove čitava nova godina krene i bude bolja nego ova 2020-ta.


Kako da rent a car za praznike bude još jeftiniji?


Ako izvedete računicu svih popravki na vašem vozilu i uporedite je sa iznajmljivanjem automobila gotovo sigurno je da je rent a car jeftinija varijanta. Vaše vozilo je opremljeno za gradske i međugradske vožnje, ali snežni uslovi u brdovitim predelima su nešto sasvim drugo.

Samo lanci za sneg koštaju preko 20 eura, a treba vam i sajla za vuču, neko dobro osiguranje, uplata pomoći na putu, vrhunske gume…na to dodajte sve popravke na vozilu i zaključak je jasan!

Kada unajmite vozilo možete proći još jeftinije ako:

  • Planirajte put na vreme i rezervišite vozilo na vreme
  • Pratite popuste kojih će biti pred novogodišnje i božićne praznike
  • Vratite vozilo dogovorenog dana – svaki dan prekoračenja se plaća posebno ako nije najavljen na vreme
  • Vratite dogovorenu količinu goriva u rezervoaru
  • Vratite automobil na dogovoreno mesto jer se više plaća ostavljanje u drugom gradu ili van dogovorene lokacije


Sve dok jednom ne pođete na put sa iznajmljenim vozilom nećete znati kolika je prednost vožnje vrhunskog vozila. Neka rent a car za praznike bude način prevoza bilo gde da to poželite, bezbedno, odgovorno i u skladu sa svim propisima.

2020.godina nas je naučila koliko su važni zajednički trenuci sa najmilijima i zato otputujte do porodice i provedite praznike zajedno. Agencije za najam vozila će se postarati da bezbedno i udobno stignete na odredište!

Gde vi putujete za praznike? Ako vam treba vozilo znate šta vam je činiti – pozovite rent a car, a nama javite utiske.

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (4)

Srecko

Dolaze praznici a virus je jos tu moj savet je svima ko god moze i ima vremena neka sa porodicom provede praznike na planinama.Ukoliko im je mali auto neka iznajmi veci u nekoj rent a car agenciji.

(Dobar) +2
(Slab) 0
08-Dec-20 10:10:32 AMMarijana

Rent a car je danas stvarno lako priustiti, bas razmisljam da za praznike odem na Zlatar, iznajmila bih dzip i neku kucicu od drveta tamo na par dana.

(Dobar) +4
(Slab) 0
06-Dec-20 20:26:14 PMMiroslav

Meni najviše odgovara iznajmljivanje vozila zajedno sa vozačem. Može i taksi, ali bolje je preko rent a cara. Odem na slavu, pijem koliko hoću a onda u zakazano vreme dođe neko po mene i prevezeme bezbedno kući. I svi zadovoljni, možda košta, ali neke stvari u životu nemaju cenu.

(Dobar) +5
(Slab) 0
06-Dec-20 14:13:04 PMElena

Više puta sam na letovanje putovala iznajmljenim automobilom i uvek sam bila prezadovoljna. Na zimovanja najčešće i ne idem, ali bih rado otišla na neki produženi vikend, u neki od zimskih centara. U tom slučaju, uzela bih nešto jače i sigurnije, sa kompletnom opremom, naravno, a možda i sa vozačem. Olična ideja, hvala.

(Dobar) +6
(Slab) 0
05-Dec-20 20:47:42 PMDodajte komentar