SrbijaSpace logo

Saveti za iznajmljivanje automobila koji će vam uštedeti novac i frustracije

 

Saveti za iznajmljivanje automobila koji će vam uštedeti novac i frustracije

Život se ubrzao. Borba za profit kao da pobeđuje sve ostale konkurente. Kako pametno iznajmiti vozilo, odnosno izbeći nerviranje i gubitak vremena?
Iznajmljivanje automobila je nešto što je neprimetno počelo da se podrazumeva kada ste u drugoj državi ili gradu. Ipak, treba znati da raspon cena i kvalitet ovih usluga može biti jako veliki. Zato treba znati neke sitnice koje mogu da vam uštedete novce i nerve.

Mali saveti za rentiranje automobila mogu vam pomoći da sa većom dozom sigurnosti rezervišete vozilo za rent a car. I da za ono što platite dobijete što kvalitetnije vozilo i uslugu.

Jedan od jako korisnih saveta je da proverite cene usluga različitih agencija koje se bave ovim uslugama.  Renta kar usluga može biti i jeftina! Ako znate tačan datum vašeg putovanja odnosno boravka u nekom gradu, rezervacija unapred će vam bitno sniziiti trošak najma vozila.

Iznajmljivanje automobila nije za one koji namiču dinar na dinar. Ova usluga je za one koji racionalno raspolažu svojim vremenom, imaju novca da vode kvalitetniji život. Nekada je najam vozila neophodan i za one sa plićim džepom. Treba znati da i za njih postoje klase vozila koje će im olakšati boravak u nekom gradu.

Ovo su neki praktični saveti koji mogu da učine iznajmljivanje veoma racionalnom i ne previše skupom uslugom.

 1.  Upoređujte cene usluga najma za istu klasu vozila i period najma
  Kod različitih agencija u mestu u kome želite da unajmite vozilo nisu iste cene usluga. Imajte to na umu. Ukoliko već koristite proverene usluge neke agencije zatražite im dodatni popust zbog lojalnosti.U Srbiji i Beogradu su brendirane i imaju odlične utiske korisnika ove agencije za rnet a car: Unirent, Rentacarmenadzer, MMS Auto rent a car.Agencije koje nemaju sopstveni sajti mogućnost da online rezervišite vozilo treba izbegavati.
   
 2. Rezervišite vozilo, odnosni klasu vozila unapred
  Najsigurniji način da ćete kod agencije preuzeti vozilo koje želite da unajmite je da ga rezervišete unapred. Mnoge agencije će vam prvo ponuditi neko drugo vozilo iz iste kalse, ali ako ste uporni Imožete doći I do vozila koje želite.
   
 3. Birajte agenciju koja nema skrivene troškove
  Pažljivo pročitajte deo gde su uslovi najma vozila kod agencija koje favorizujete. Jedno je razgovor telefonom a drugo šta stoji u ugovoru o najmu vozila. One koje daju potpuni Kasko osiguranje bez vašeg učešća u šteti treba da stavite na vrh vaše liste. Takođe, pažljivo pročitajte uslove i raspitajte se koliko ćete stvanro platiti po danu najma kada se pojavite da preuzmete vozilo. Neke agencije za rent a car imaju veoma popularne marketinške fazone da vas privuku niskim cenama, ali kada se pojavite da preuzmete vozilo odjednom vam nafiluju cenu nekim troškovima koje nikada nisu pominjale.
   
 4. Izbor mesta za preuzimanje vozila
  Kada letite najčešće iznajmljuejte vozilo na aerodormu. Ali ne morate na unajmite vozilo na aerodromu, jer možda će vas manje koštati da rent a car automobil iznajmite negde u gradu, do koga možete stiči na primer taksijem ili nekim drugim servisom. Naravno, proverite da li su cene najma na samom aerodormu slične onima u gradu, jer morate uzeti u obzir I troškove I vreme  odlaska do mesta preuzimanaj vozila na nekloj adresi u samom gradu.
   
 5. Izbegavajte dodatke uz vozilo – možda ih već imate
  Najčešći primer je GPS navigacija. Ukoliko imate neki Internet paket pametne aplikacije vam mogu uštedeti novac za kupovinu nekih dodataka uz vozilo.
   
 6. Duži period najma može doneti uštedu
  Nekoliko dana dužeg najma od onog kojeg ste predvideli, može biti po istoj ceni kao i period koji ste prvobitno planirali. Ovo zato što mnoge agnecije za duži peirod najma umanjuju cenu najma po danu. Pažljivo istražite varijante najma za duži ili kraći period. Proverite cneovnike na sajtovima agencija za različite periode najma! Možda uptedite I dobijete ovzilo za duži period.
   
 7. Proveite agenciju od koje želite da rezervišete vozilo
  Jedna od sjajnih stvari koje je doneo Internet je mogućnost da korisnici usluga mogu da ocene kvalitet istih. Agencije koje dopuptaju komentare korisnika, neke kriju način svog rada i poslovanja treba da favoriozujete u odnsonu na one koje imaju zatvoren pristup I ne žele da drugi vide utiske korisnika njenhi usluga.
   
 8. Pridružite se programu lojalnosti agencije za rent a car
  Ne košta ništa a može da vam štedi novac. Kod većine agencija program lojalnosti za rent a car je besplatan. Ako  često iznajmljujete automobil program lojalnosti može da vam jako pristojno uštedi, vredi pet minuta da će vam trebati da se prijavite. Dakle, kod odabira firme za rnet a car proverite da li imaju i kakav je program lojalnosti.
   
 9. Pitajte za popuste
  Iako ih nema zvanično na sajtu nekada jedna telefonski razgovor ili mejl može da vam uštedi. Prosto, pitajte da li daju neki popust za period i klasu vozila koju vi želite. Nikad se ne zna.  
   
 10. Preventiva je pola zdravlja, odnosno manje potencijalnih problema
  Proverite količinu gasa koji imate u rezervoaru pre preuzimanja vozila. Da biste bili sigurni da je nivo goriva bio na istom pri vračćanju vozila. Mala inspekcija ili pregled vozila vam neće oduzeti mnogo vremena, ali može biti veoma korisno. Mobilni telefon, nekoliko slika vozila spolja i iznutra i mirno spavate jer znate da niko ne može da vas tereti za nešto što je več bilo prisutno u trenutku preuzimanja vozila.
   
 11. Proverite stanje na vašem računu nakon vraćanja vozila
  Svaka čast ali nekako se sigurnije osećate ako znate da je sve na svom poslu i posle vraćanja kreditne kartice


Budite solidarni i proaktivni. Koristile ste usluge neke rent a car agencije? Imate neko iskustvo koje može da koristi drugima? Podelite ga sa nama i pošaljite Vaš komentar.
 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (3)

Putnik

Najkorisnija i najjeftinija opcija je da prilikom preuzimanja rent a car vozila slikate vozilo iz više uglova. Tako ćete biti sigurni da niko ne može da vas tereti za neka oštećenja koja niste vi skrivili. Preventiva štedi novac i vreme.(Dobar) +2
(Slab) 0
28-Aug-18 11:49:08 AMdriver

Rent a car ima smisla ako obilazite i neka druga mesta, osim grada u kome boravite. Kada ste sve vreme u nekom gradu, taxi, uber bla bla ili cargo su mnogo praktičnije varijante. Jer ne morate da razmišljate o vozili, piću i čemu sve još ne.(Dobar) +1
(Slab) 0
23-Aug-18 16:01:59 PMnenad

najvaznije, pregledajte auto pre preuzimanja, mozda ima neka oštećenja(Dobar) +3
(Slab) 0
21-Aug-18 14:06:00 PMDodajte komentar