SrbijaSpace logo

Šta je stan na dan?

 

Šta je stan na dan?

Najpopularnija aktivnost u svetu nekretnina ili da kažemo biznis od koga se u poslednje vreme odlično zarađuje je iznajmljivanje nekretnina pod nazivom „Stan na dan“. Verovatno veliki broj vas koji čita ove redove, iznajmljuje svoje stanove.

Ali idemo redom, jer želimo pojasniti onima koji ne znaju, detalje iznajmljivanja stana na ovaj način. Evo i same definicije, odnosno pojma šta je stan na dan


Iznajmljivanje Stan na dan usluga je iznajmljivanja stanova na jedan ili više dana!

U poslednje vreme vlada prava groznica za iznajmljivanjem garsonjera i jednosobnih stanova na kraći period. Priča je veoma jednostavna, jer pojedinci iznajmljivanjem stana dobijaju znatno veći komoditet od onog koji nude hoteli, a i cena najma stana na dan može biti znatno povoljnija od one u hotelima.

I da napomenemo svima koji svoje stanove iznajmljuju na mesečnom nivou podstanarima, kako je provereno da se od iznajmljivanja stana na dan, može znatno više zaraditi. Čak se smatra, kako najmom stana na dan možete odlično profitirati pa čak i duplo više za razliku od najma stana na mesečnom nivou. Možemo reći da ovaj vid iznajmljivanja stanova, pravi sve veće probleme hotelima. 

Smatra se kako je Beograd u turističkom smislu „Eksplodirao“ u iznajmljivanju stanova na kraće vreme. Turistička ponuda Beograda je jednostavnom rečju ogromna, a turisti hrle u Beograd računajući na provereno najbolji provod u široj regiji, ali i na izuzetno korektne cene pića i hrane. Ne treba zaboraviti i na pušače koji ne mogu konzumirati cigarete u restoranima u Evropskoj uniji, a u kafićima, klubovima i restoranima u Srbiji je to još u načelu dozvoljeno. 

Poznato je da strani turisti u Srbiju ne dolaze samo tokom nekih praznika, već i van njih. Popularnost ovakvog vida iznajmljivanja stanova je sve veći i u drugim gradovima Srbije pa tu možemo napomenuti i druge veće gradove poput Novog Sada, Kragujevca i Niša. Iz ličnog iskustva znamo da Pirot i Niš imaju pravu najezdu turista, naročito tokom novogodišnjih praznika, a posebno za doček nove godine. 


Iznajmljivanje stana na dan popularan je naročito u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu!

Možemo reći da je turistima Novi Sad, drugi najpopularniji grad za provod odmah posle Beograda. Naravno tu odmah moramo spomenuti dolazak velikog broja mladih ljudi iz celog sveta na sad već svetski poznat muzički festival Exit. Često strani turisti koji dolaze u Novi Sad kažu da su oduševljeni našim gradom, a da su im ugostiteljske i usluge u hotelima izuzetno povoljne, čak i da su cene prenoćišta, pića i hrane za njih iznenađujuće niske.

Ako imate nekrentinu viška ili imate na raspolaganju finansije koje želite uložiti u neki biznis, mislimo da je ovde sve jasno. Primamljivost iznajmljivanja stana na dan je to što za klijente najčešće imate ozbiljne poslovne ili porodične ljude. Dosadašnja iskustva ukazuju na to da ti klijenti ne prave štetu u stanovima koje iznajmljuju.

Možemo slobodno reći ako dolazite u Novi Sad iz bilo kog razloga, iznajmljivanje stana na dan je potpuno identičan iznajmljivanju sobe u nekom hotelu. Još jedna prednost ovakvog najma stana je što sebi možete priuštiti lokaciju koja je u blizini one na koju planirate otići. 


Ako želite uložiti finansije u biznis, kupovina manjeg stana je najisplativija investicija!

I da napomenemo kako bilo koja lokacija garsonjere ili jednosobnog stana u Novom Sadu, uopšte nije presudna za vaš biznis i iznajmljivanje stana na dan. Velika prednost iznajmljivanja stanova na dan je upravo u tome, što one koji stanove žele iznajmiti ne zanima samo određena lokacija, kao što je to bio slučaj ranije.

Smatramo da je ovo dovoljan razlog da počnete iznajmljivati svoj slobodan stan na dan, a ako imate raspoloživa sredstva, odmah prošetajte do renomirane agencije koja u ponudi uvek ima spremne manje stanove u koje možete pametno investirati. Smatra se kako će klijent koji kupi manju nekretninu, uložena finansijska sredstva brzo vratiti nazad iznajmljivanjem stana na dan.
 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (2)

Sergej

Jeste veca zarada ali imate i skoro svakodnevnu obavezu za razliku od dugorovnog izdavanja stanova. Takodje standardi nivoa uredjenosti apartmana je podignut visoko i to mozete videti na sajtu https://artapartmani.com

(Dobar) +2
(Slab) 0
19-Feb-23 17:15:30 PMBoža

Kupovina stanova da bi se izdavalo na dan, posebno dizanje kredita za tu kupovinu, ima logike samo ako se oni srede da izgledaju ovako. Treba dosta para da bi se uredili kao apartmani sa luksuznim nameštajem džakuzijima, velikim krevetima itd.
Osim toga održavanje takvih apartmana je zahtevno i skupo. Tako da potencijalnim kupcima koji nameravaju da žive od rente mogu savetovati da malo razmisle, da se maloraspitaju o materiji pa tek onda da krenu u avanturu kupovine. Zato što su se mnogu opekli, pa ne znaju šta da rade dalje.(Dobar) +3
(Slab) -1
16-Sep-19 10:38:22 AMDodajte komentar