SrbijaSpace logo

Tradicija dočeka Nove godine

 

Tradicija dočeka Nove godine

 

Znate ono naše: “kad pre dođe nova godina”. A kad se približi taj 31. decembar omiljena i reč koju ćete baš često čuti je:

Doček!

Doček nove godine i kako bez drame. Jer volimo mi drame. Da mnogo toga radimo u poslednjem trenutku. I da budemo malo džangrizavi. Bez obzira koliko je to za neke postao samo malo drugačiji dan, čitaj jedan od neradnih dana, u svakom se bude neke uspavane emocije.

Nije svejedno i nije da verujemo onima koji odmahuju rukom i prave se nevešti kao da ih ne zanima još jedan doček nove godine.

Neko voli da svodi račune. Za mnoge firme je to jedino godišnje druženje zaposlenih o trošku firme sa sve muzikom. Ali za jedan deo populacije to je prilika da u novu godinu uđu drugačiji.

Da ispoštuju neku tradiciju proslave nove godine.
Da se osete drugačije.
Svečanije.
Možda i uzvišenije.
Lepše.

Jer, nova godina je poziv na opuštenost, osmeh, radost i proslavu. To što više niko ne veruje u deda mraza ne znači da mnogi ne želi da veruju da će mu nova godina biti bolja. Uspešnija. Sa više uspomena i svakako životno ispunjenija.

Šta možete da uradite dok čekate novu godinu?
Kako da se pripremite?
Šta ne smete da zaboravite?

Evo malog podsetnika na neke tradicije povezane sa dočekom nove godine. Od vas zavisi da li ćete ih primenjivati ili već imate neke svoje novogodišnje ritualne koje ne želite da menjate.


Obucite se da impresionirate

 

Pre svega obucite sebe drugačije nego inače. Da probudite u sebi osećaj svečanosti, značaja tog datuma. Obucite se svečanije jer možda negde u potaji želite da vam i nova godina bude drugačija. Svečanija i u nekom novom izdanju. Neka vaš stajling, odelo, haljina budu primećeni. Jer, nema više skrivanja. U novu godinu zakoračite sa uzdignutom glavom i sa neskrivenim ciljevima.

Ovo je važno! Uopšte nije bitno da li ostajete u svom domu, sami, sa dragim osobama, ili izlazite. Obucite se da impresionirate sebe i da proslavite poslednjih 12 meseci! Uvek se nađe razlog za neku proslavu a godina je bila duga. Sigurno se nađe ponešto za šta je vredelo proživeti je.

 

Naoštrite se za sledeću godinu sa visokim ciljevima

 

Pre nego što svečanosti zaista počnu, iskoristite jutro i posle podne 31. decembra da razmislite o svojim planovima za 2024. godinu, kuda ste otišli i dokle ste stigli. Proslavite ta postignuća kreirajući svoje planove za 2024. na osnovu onoga što realno možete postići za godinu dana. Razmislite o postavljanju ciljeva za svaki mesec kako biste izbegli preopterećenost i dozvolili sebi da „počnete ponovo“ prvog u mesecu.

 

Nazdravite!

 

I pre i posle i tokom dočeka nazdravite. Nervirajte okolinu koja gleda u mobilne telefone pa nekada i nevoljno mora da vam podigne čašu. A kako se približava onaj čas kada staroj godini treba da pogledate u leđa nazdravite malo drugačije.

Svečanije.

Bilo da držite čašu vode, penušavi šampanjac, ili vaše omiljeno piće, podignite čašu i nazdravite svojim najbližim. To je u lepoj tradiciji dočeka i uklopite se u trendove.

Možda deluje zastarelo ali tradicija dočeka ima šmeka. Ima nešto što vas neprestano vuče da je poštujete jer vas čini kompletnijim.

 

Opustite se i ne štedite grlo


Pogotovo ako ste na nekom dočeku na otvorenom. Jer, tako ćete izbacitii ono loše od stare godine i pokazati da ste spremni za 2024-tu. Izbegavajte vatromete i druge dečije radosti jer ne zaboravite da pored vas postoji još mnogo onih koji su tu sa istim ciljem. I žele da upamte doček po lepom a ne po nekim petardama.

Iskoristite činjenicu da sada pored velikih gradova i manja mesta organizuju proslave vatrometa u ponoć kako bi proslavili taj datum! Možda je doček na otvorenom prilika da budete opušteniji i nasmejaniji.

Ako ste odabrali da sa svojom drugom polovinom budete sami u intimnoj atmosferi nekog spa apartmana sa đakuzijem i uz šampanjac dočekate sledeću godinu sigurno se nećete pokajati. A možda vam takav doček ostane i duže u sećanju.

 

Odbrojavanje do ponoći

 

10…9.. pa onda 3…2…1!

Srećna Nova godina!

Lako ćete saznati i bez gledanja u svoj mobilni ili sat na ruci kada je stigla Nova godina. Jer to je jedan od najbučnijih trenutaka koji ne može nikome promaći.

 

Čestitajte od srca Novu godinu!

 

Čestitajte novaka prvo onima najbližima pa onda kome stignete. Poželite im lepšu, uspešniju i uzbudljiviju godinu koju ste dočekali. Lepo se lepim vraća. Sigurno ćete i vi dobiti salvu lepih želja a nikad se ne zna koje će se od njih ostvariti. Nije svejedno ni ko vam ih daje i koliku inspiraciju zbog toga možete dobiti.

Pa, Srećan Vam doček Nove godine!

 

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (8)

Lidija

Prava stvar! Ove godine idemo negde u kafanu, na lumperajku, a meni je već unapred muka od toga. Radije bih nešto intimnije, samo za nas dvoje, ili eventualno i najbliže prijatelje. Nešto gde mogu da biram muziku po svom izboru, gde ne moram da se pravim da se provodim dobro, a da mi je u stvari bljak. Neki lux apartman na dan bi bio odličan.

(Dobar) +1
(Slab) 0
22-Dec-23 13:35:46 PMLidija

odgovorio/a: Neša

Pa eto, predlažu ti spaintimo apartmane. U sred beograda, mada mislim da neće biti mesta. Možda provedeš novu godinu kući, a odeš u takvi apartman posle. Tako je i opuštenije i radosnije. Potrebno ti je samo jedna stvar - da imaš sa kim da odeš
(Dobar) 0
(Slab) 0
23-Dec 10:28:41
Ema

Novu godinu bih najradije docekala u djakuziju.

(Dobar) +1
(Slab) 0
22-Dec-23 11:58:28 AMLenka

Čestitam svima, mada se osećam k'o licemer, jer baš i ne volim Nováka. Što i da volim, godinu dana sam starija, a nisam baš u cvetu mladosti. :D Šalim se malo, nažalost, mnogo mi se lošeg desilo u januaru, pa ga baš i "ne volem" što bi rek'o Balašević. Ali poštujem, pa ko voli - nek' izvoli. Za mene je to samo još jedna noć, bučna i mahom sa lošim programom, kako na televiziji, tako i u gradu. Ne pamtim kad sam se poslednji put dobro provela za Nováka.

(Dobar) +3
(Slab) 0
29-Nov-23 12:33:08 PMMina

Meni je rodjendan bas pred novu godinu, tako da prvo proslavljam rodj..ranije dok sam bila mladja izlazila sam na doceke, a sada vise volim da budem kod kuce.( a i vec potrosim novac za spremanje rodjendana :D )

(Dobar) +3
(Slab) 0
29-Nov-23 11:32:18 AMnenad

Ne volim nove godine. Najviše volim kada zaspim pre 12 sati. Bez euforije i moranja da se negde ide i bude vesio. Veselje može kasnije ili pre nove godne.

(Dobar) +4
(Slab) 0
29-Nov-23 08:21:39 AMuz parizer

uz parizer i pastetu svaki docek je velicanstven

(Dobar) +4
(Slab) 0
28-Nov-23 14:38:42 PMTanja

Mom mužu i meni je uskoro godišnjica, pa ću da ga izennadim sa Spa intimo paketom

(Dobar) +4
(Slab) 0
28-Nov-23 14:31:38 PMDodajte komentar