SrbijaSpace logo

Uklanjanje mladeža radiotalasima

 

Uklanjanje mladeža radiotalasima

Mladeži su benigne promene na koži koje mogu da prerastu u ozbiljan zdravstveni problem pa je preporučljivo da se uklone onda kada počnu da menjaju svoju boju ili oblik. Ako želite da jednom procedurom uklonite promenu, a ne želite da vam ostane ožiljak onda je uklanjanje mladeža radiotalasima jedina metoda kojoj treba da se podvrgnete! Koža zahteva negu i pravovremeno reagovanje da bi se sprečila teža oboljenja i zato je važno znati najbolji način za njeno tretiranje.

Zašto je radiotalasno skidanje mladeža toliko savršeno, kakvi su rezultati, kakav je oporavak?
Da li se uzorak nakon skidanja može analizirati paohistološki?
Da li se radiotalasni nož koristi na svim delovima tela?

Sve odgovore potražite u nastavku teksta!


Zašto je radiotalasna pocedura toliko revolucionarna?


Radiotalasni nož je najsavremenija procedura za sve vrste hirurških rezova pa i za najpreciznije uklanjanje kožnih promena poput mladeža, fibroma, keratoza, venula…

Donosi precizno izvođenje reza, precizno uklanjanje promene vrlo često i bez kasnijeg šivenja, brži oporavak. Nema joj premca po komforu za pacijenta, lakom izvođenju i brzom zarastanju bez ožiljaka.Kako je sve ovo moguće postići samo jednom intervencijom? Odgovor se nalazi u samom načinu na koji radiotalasi deluju.

Svojom frekvencijom radiotalasi zagrevaju tečnost unutar ćelije i spaljuju je iznutra. Promene poput mladeža mogu biti dublje ili pliće u koži pa je važno jasno videti da li je cela promena uklonjena što je bio veliki problem starijih procedura: uklanjana skalpelom ili laserom.

Hirurško uklanjanje nema veliku preciznost i svakako zahteva ušivanje da bi rana zarasla. Laser je precizniji, ali od radiotalasna ima širi opseg delovanja čime oštećuje i zdravu kožu,ali ostavlja i garež nakon intervencije pa nije uočljivo da li je promena uklonjena. Radiotalasni nož je precizan i dozvoljava skidanje sloja po sloja promene i zato se i svrstava u najnaprednije hirurške metode današnjice.


Postupak uklanjanja mladeža


Reč je o ambulantnoj proceduri koja je minimalno invazivna. Traje od minut do minut i po za uklanjanje jednog mladeža, a dozvoljava istovremeno uklanjanje više promena tokom jedne procedure.

Da bi pacijent imao maksimalnu komfornost aplikuje se anestezija za potpuno odsustvo bola.


Uklanjanje mladeza pre
Pre uklanjanja mladeža radio talasima


Uklanjanje mladeža posle
Posle uklanjanja mladeža radiotalasima

 

Nakon procedure preporuka je da se na tretiranu regiju nanosi antibiotska krema i to je sve što se zahteva od pacijenta tokom oporavka. Na mestu mladeža se formira krasta koja kasnije sama otpadne, a nju zamenjuje nova, mlada koža.

Zbog preciznosti procedure i odsustva šavova ne postoji uočljiv ožiljak. Čak se i pigmentacija kože vremenom izjednači sa okolnom regijom pa je trag nekadašnjeg mladeža neprimetan. Pošto je bezbedan i za intervencije u predelu očiju, radiotalasno uklanjanje mladeža se preporučuje tamo gde je potrebno da se postigne najbolji estetkski rezultat: na licu, rukama, vratu, dekolteu, ali i svim drugim mestima gde ne želite stvaranja ožiljačnog tkiva.


Patohistološki pregled mladeža


Svaka promena koja se uklanja zbog zdravstvenih razloga je indikovana za detalniju analizu i uzimanja uzoraka za PH analizu. Vrlo je važno da se uzorak ne ošteti u tom procesu jer se tako ugrožava kvalitetna analiza i dalje lečenje.


Uklanjanje mladeža sa leđa pre
Uklanjanje mladeža radio talasima sa leđa pre
 

Uklanjanje mladeža sa leđa posle
Uklanjanje mladeža radio talasima sa leđa posle

Radiotalasi skidaju sloj po sloj mladeža, ne oštećuje se uklonjeni materijal tako da se analiza može sprovesti i za najmanje mladeže bez ikakvih poteškoća.


Šta još treba da znate o radiotalasnom uklanjanju mladeža?
 

 • Svako može biti dobar kandidat za uklanjanje mladeža uz pomoć radiotalasne hirurgije. Postupak kratko traje, a anestezija je blaga pa ne postoji gornja životna granica za izvođenje ovog tretmana.
 • Rezultati su trajni, a samo jedna procedura je dovolna da se ukloni cela promena.
 • Intervenciju na radiotalasnim aparatima izvode obučeni hirurzi pa su pacijenti u kvalifikovanim rukama.
 • Pošto ne ostavlja ožiljke, nakon radiotalasnog noža nije potrebno podvrgavanje estetskim intervencijama za uklanjanje posledica intervencije. Ako se odlučite za laser ili operaciju skalpelom ožiljak će postojati pa to treba da znate ako se odlučujete za njih.
 • Za radiotalasno uklanjanje mladeža cena se formira po broju promena koje treba ukloniti. Što se veći broj mladeža uklanja to je cena niža pa tako:
   • Cena za jedan mladež je oko 50 eura
   • Do 5 mladeža cena po mladežu je 40 eura
   • Za veći broj cena uklanjanja je oko 30 eura po jednoj promeni
 • Svaka renomirana klinika nudi i patohistološku analizu koja je najčešće oko 20 eura po mladežu.


Uklanjanje promena na koži nikad nije bilo bezbednije nego sada uz radiotalasnu hirurgiju. Pacijenti dolaze na ambulantnu proceduru i nakon kratkog vremena idu slobodno kući znajući da su promenu uklonili u potpunosti.

Ova procedura se ne primenjuje samo za uklanjanje kožnih promena, već se koristi i u opštoj hirurgiji, ginekologiji, otorinolaringologiji…zapravo svuda gde postoji potreba za preciznim rezom koji ostavlja minimalne tragove na koži i nosi brži oporavak.

Svako od nas sigurno ima poneki mladež na koži koji bi makar iz estetskih razloga bilo poželjno ukloniti. Da li biste se odlučili za radiotalasnu hirurgiju i svoju kožu minimalno oštetili pri izvođenju procedure? Ostavite nam vaše komentare nakon čitanja teksta, rado ćemo čuti vaše mišljenje!

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (3)

Danisto

PH analiza je veoma važna. Osim kvalitetno uklanjanje mladeža mora i ona da bude urađena profesionalno i stručno.Klinike koje sidaju mladeže obično ne rade PH analizu nego šalju uzorke patolozima. To ponekad može da dovede do "pokvarenog telefona" i loše komunikacije.

(Dobar) +2
(Slab) 0
06-Jan-21 10:54:16 AMNadica

Nisam znala da uklanjanje mladeza traje tako kratko, mislila sam da je postupak mnogo komplikovaniji, mozda se i odlucim...

(Dobar) +3
(Slab) 0
03-Jan-21 00:55:42 AMLenka

Ovo sjajno izgleda! Pritom je brzo, neinvazivno, efikasno i nije ni naročito skupo. Kad tako nešto hoćete da uradite na državnoj klinici, prvo ćete morati da tražite uput, pa da zakažete, pa se načekate da dođe termin, pa ni tada nije sigurno da će vas primiti. A onda, ako imate više mladeža koje želite da uklonite, možete da računate na to da će vam uraditi najviše tri odjednom, a onda sve morate ispočetka. Pritom, za PH analizu, trebaće još jedno 15-tak dana najmanje. Kad na sve to pomislite, na kraju lepo zakažete na nekoj privatnoj klinici i uradite sve to bez odlaganja i maltretiranja. Super! Bogu hvala da postoje.

(Dobar) +3
(Slab) 0
02-Jan-21 17:50:32 PMDodajte komentar