SrbijaSpace logo

Jednoiposobni stanovi najprodavaniji u Novom Sadu

 

Jednoiposobni stanovi najprodavaniji u Novom Sadu

Jednoiposobni stanovi u Novom Sadu se izuzetno dobro prodaju. Ovaj tip stanova svojim korisnicima za razliku od garsonjera i jednosobnih stanova, ipak pruža veći komoditet, a mladim bračnim parovima bez dece ili sa jednim detetom, pruža sasvim pristojne mogućnosti funkcionisanja svakodnevnog života.


Jedoiposoban stan Podbara
 

Ako jednoiposobne stanove u Novom Sadu posmatramo iz ugla nekadašnjih standarda koji su primenjivani tokom gradnje, jednoiposoban stan je morao imati spavaću sobu, koja je veća od 12 kvadrata pa i više. Ovaj tip jednoiposobnih stanova, gradio se uglavnom na Novom Naselju i Limanima 1, 2, 3 i 4.

Po novijoj definiciji, jednoiposobni stanovi novije gradnje, projektom imaju predviđenu spavaću sobu koja ima manju kvadraturu, a to znači da spavaća soba poseduje uglavnom oko 9 kvadrata. Stanovi ovog tipa novijeg datuma, građeni su najčešće na Novoj Detelinari i Grbavici.

Jedniposobni stanovi u 90 posto slučajeva imaju terasu, a pojedini nemaju i to često zavisi od položaja ovakvog stana u zgradi. U slučaju da se jednoiposoban stan nalazi u prizemlju, visokom prizemlju, parteru ili u pokrovlju, takvi stanovi uglavnom nemaju terasu.

Međutim može se desiti da ovakvi stanovi na Staroj Detelinari imaju terasu, ali se one često adaptacijom pripajaju stambenom prostoru kako bi se obezbedilo više kvadrata, tačnije zatvaraju i postaju stambeni prostor. Jednoiposobnih stanova ima u potkrovlju, najčešće su tipa dupleks, oni uglavnom ne poseduju terasu i ovaj detalj se smatra najvećom manom stanova ovog tipa. Ovakvi stanovi u potkrovlju, najčešće se nalaze u zgradama na kojima je vršena nadogradnja. I nekako logično imaju i znatno nižu cenu po kvadratu.

Jednoiposobni stanovi u Novom Sadu starije gradnje, poseduju spavaću sobu od 12 kvadrata i više, dok jednoiposobni stanovi u novijoj gradnji, imaju spavaću sobu oko 9 kvadrata.

 

Spavaća soba

 

O najčešćoj kvadraturi jednoiposobnih stanova u Novom Sadu, jako je teško govoriti, jer ovaj tip stanova nema neku standardno približnu kvadraturu. Sve će biti jasnije, kada navedemo informaciju koja potvrđuje da u Novom Sadu ima jednoiposobnih stanova od 29 kvadrata, pa čak do 65 kvadarata. Zbog toga možemo slobodno reći da je raspon kvadrature jednoiposobnih stanova u Novom Sadu izuzetno velik i da zavisi pre svega od toga kada je objekat izgrađen i naravno od same lokacije. 

Kada se govori o jednoiposobnom stanu od 29 kvadrata, treba znati da je to sigurno stan novije gradnje, a ako govorimo o jednoiposobnom stanu velike kvadrature to su stanovi koji se nalaze u zgradama koje su građene 70-tih, 80-tih sve do 1985, 1986, 1987. godine pa čak sve do 90-tih godina.

 

ceo tekst na sajtu SOLIS nekretnine


Preuzeto sa: http://www.solis-nekretnine.com/blognekretnine/jednoiposobni-stanovi-najprodavaniji-u-novom-sadu-44.html


Komentari (1)

Agent

Dvosobni stanovi su prava mera za normalno stanovanje. Jednoiposobni stanovi su loša imitacija dvosobnih stanova. Naravno, razlika u ceni diktira puno toga, ali ako se ima za jednoiposobni naći će se i za dvosobni stan.

Novi Sad je odlično mesto za život i rad i doživljava pravi bum nekretnina poslednjih godina.(Dobar) +2
(Slab) 0
22-Jul-18 21:32:25 PMDodajte komentar