SrbijaSpace logo

Kako uništiti buba švabe?

 

Kako uništiti buba švabe?

Uništavanje buba švaba nije ni malo lako. Postoje razni načini prirodni i kvazi prirodni (soda bikarbona, kopriva, razne trave itd) ali najefikasnije je dezinsekcijom.  

Dezinsekcija buba švaba je vrlo česta intervencija koja se sprovodi kao usluga u službama za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju. Ovo je insekt koji stvara vrlo neprijatna iskustva, kada se sretnemo sa njim. Ovaj insekt je uglavnom aktivan noću, u stanovima se najčešće srestcu u kupatilu i kuhinji, a u kućama u zamračenim i podrumskim prostorijama. Ono što često stvara paniku je to da buba švaba prenosi zaraze. Ovo je tačno, ali delimično. Buba švaba zaista se često kreće po nečistim površinama, naročito po kanalizacionom instalacijama, na svojim nogama i pipcima nosi odredjenu količinu fekalnih bakterija, ali je u realnim uslovima broj bakterija isuviše mali kako bi one mogle da naruše naše zdravlje. Reč je o bakterijama koje se inače nalaze i na drugim mestima koja dodirujemo svakodnevno. Sve u svemu buba švabe su u suštini normalna pojava u prostoru gde borave ljudi, upravo iz razloga što mi njima stvaramo dobre uslove za život. Suzbijanje buba svaba se radi gotovo rutinski i u velikoj meri se može smanjiti ili potpuno otkloniti njihovo prisustvo na neko vreme.

Bubašvaba

Postupak dezinsekcije po definiciji je samo svodjenje brojnosti populacije insekata na najmanju moguću meru. Pravo vreme za uništavanje buba švaba je proleće jer tad počinje period njihove najveće aktivnosti i pravovremenim reagovanjem sprečava se njihovo razmnožavanje. Buba švabe u spoljnoj sredini se najčešće okupljaju na rubovima zgrada u blizini podrumskih otvora i na zelenim površinama, baštama, parkovima i to samo u toplom periodu godine. U toku zime nema uslova za njihov opstanak zbog niskih temperature, jer su bubašvabe tropska vrsta. Tretiranje dezinsekcionim sredstvima se vrši tako što se preparat nanosi na površine po kojima se insekti najčešće kreću. Nakon tretmana u roku od nekoliko dana buba švabe se eliminišu iz tretiranog prostora. Preparati koji se koriste u svrhu dezinsekcije su potpuno bezopasni po zdravlje ljudi i kućnih ljubimaca, sisara i ptica.


Autorski tekst: Nenad Savić


Komentari (1)

Miki

Ove ružne i dosadne bube, tj. bubašvabe se razmnožavaju odvratno brzo. Neverovatno su vešte u skrivanju. Pojavljuju se iznenada i veoma, ali veoma je teško otarasiti ih se. Čitao, gledao, pratio, slušao da postoje razni proizvodi na tržištu koji obećavaju odlične rezultate u borbi protiv ove pošasti.
Ali, oni i sadrže hemikalije koje osim eventualne eliminacije bubašvaba, ugrožavaju i vaše zdravlje.
Prema tome, kao što sam se i ja rešio ovih bubetina, predlažem firmu sa iskustvom. Pre svega da ne rizikujete sopstveno zdravlje sa ko zna kakvim hemikalijama.
Istrebljivač je sa pravom dobio ovaj naziv, i uopšte mi više te bubašvabe ne nedostaju. Nema ih, rešenje je firma, a Istrebljivač je zakon, cene korektne.(Dobar) +2
(Slab) -2
29-Mar-18 14:28:07 PMDodajte komentar