SrbijaSpace logo

Kako usporiti i zaustaviti starenje - uz spermidin

 

Kako usporiti i zaustaviti starenje - uz spermidin

 

STAROST-NEKIMA BROJKA A NEKIMA BOLJKA!


Od momenta rođenja pa sve do smrti, naše telo prolazi kroz mnogo faza... kako sazreva psihički, postepeno stari fizički. Proces starenja doživljavamo različito; nekome su godine samo brojka a nekima boljka!

...Mark Tven je govorio kako bi bilo dobro da se ljudi rode sa 80 a zatim da idu postepeno ka 18 godina, dok je čuvena Koko Šanel bila poznata po rečenici ;„Niko nije mlad nakon 40. godine, ali neko može da bude neodoljiv u svakom dobu“. Dakle, sve je stvar perspektive.

Svi se pitamo .... kako zaustaviti ili usporiti starenje?
 

Kakve su nam misli takav nam je život...


Koliko samo ima istine u rečima Oca Tadeja, govori i činjenica da imamo dve grupe ljudi; oni koji „ tek počinju da žive“ u poznim godinama i oni kojima je starost asocijacija na put bez povratka. Dok jedni koriste svaki slobodan trenutak da se viđaju sa prijateljima, putuju,šetaju, čuvaju unučiće i žive život punim plućima, drugi sede depresivni razmišljajući o tome kako im je prošao život, šta su mogli da urade a nisu, piju šake lekova baveći se svojim bolestima i čekaju da ih neko pozove ne bi li prozborili koju reč.

Dugovečnost je hteli mi to da priznamo ili ne, san svakog od nas, ali vredi li biti dugovečan a prikovan za krevet, bolestan, dementan i depresivan; ili toj dugovečnosti možemo da pridodamo i vitalnost.
 

Dakle, možemo li nekako biti i dugovečni i vitalni...


Nauka je na dobrom putu da pronađe „čarobnu formulu“ za vitalnost i dugovečnost koristeći kombinaciju biljnih komponenti koje stimulišu fiziološke procese u organizmu pomažući mu da se oslobodi od „viška otpada“ i reciklira oštećene delove ćelija.

Reč je o procesu „autofagije“ koji ne zahteva post i dugotrajno gladovanje!

Autofagija je prirodan proces koji nastaje u organizmu nakon 12 - 16 sati gladovanja, odnosno prekida unošenja hrane, nakon čega ćelije, kako bi obezbedile energiju i gradivni materijal, počinju da “jedu”, razgrađuju i “recikliraju” oštećene delove ćelije, organele i proteine.

kako zaustaviti starenje spermidin

Ovaj proces kojim se uklanjaju sve oštećene, stare,  pa i kancerogene ćelije, što organizmu pomaže da se odbrani od bolesti,  prekomerne telesne težine, preranog starenja i poboljša odbrambenu snagu organizma čime postaje otporniji na mnoge bolesti.

Aktivacija procesa autofagije nije problem za zdrave ljude, sportiste i disciplinovane osobe koje su donele „čvrstu“ odluku da se ozbiljno pozabave svojim organizmom detoksikuju ga, očiste od različitih mikroorganizama i podignu imunitet na optimalan nivo; ali kada su u pitanju starije osobe, bolesni i oni sa „slabom voljom“ svako uzdržavanje od hrane predstavlja ozbiljan problem.
 

Rešenje ipak postoji...


„Čarobna supstanca“ koja aktivira proces autofagije bez prevelikih „odricanja“ je SPERMIDIN.

Spermidin je supstanca koja pripada grupi polifenola i prisutna je u gotovo svim ćelijama organizma, /najviše ga ima u spermatozoidima/ ali se vremenom njegova koncentracija postepeno smanjuje i naš organizam počinje da stari. Spermidin čuva naše telomere (nizove nukleotida) koje se nalaze na krajevima hromozoma i koje čuvaju naš genetski materijal. Toksini iz okoline, štetni metaboliti koji se oslobađaju u toku različitih metaboličkih procesa u organizmu,  UV zraćenje, elektromagnetna zračenja, oksidativni stres i još mnogo toga, dovode do propadanja telomera, a kako one propadaju tako mi starimo. Ohrabrujuće je to da mi možemo usporiti propadanje telomera i na neki način „kontrolisati proces starenja“ a u tome nam može pomoći SPERMIDIN.

Mi možemo uneti  dodatne količine spermidina hranom, jer su njime bogate sveža zelena paprika, pšenične klice, karfiol, brokoli, pečurke /posebno šitake/, mango,soja, lucerka, amarant  i razni sirevi.

Efikasnost spermidina i mehanizam njegovog dejstva na organizam kao i sam proces „autofagije“ dokazani su brojnim studijama kako na životinjama tako i na ljudima. Spermidin je upravo taj "lek" iz prirode koji daje odgovor na pitanje "kako usporiti ili zaustaviti starenje?" ...
 

SPERMIDIN:
 

 • SMANJUJE RIZIK I SMRTNOST OD BOLESTI SRCA I KRVNIH SUDOVA
  • smanjuje pritisak
  • sprečava hipertrofiju srca
  •  sprečava pad dijastolne funkcije,
  • usporava napredovanje srčane insuficijencije
 • SPREČAVA STARENJE MATIČNIH ĆELIJA
 • PRODUŽAVA ŽIVOT
 • USPORAVA STARENJE I DEMENCIJU
 • NEUROPROTEKTIVNO DEJSTVO 
  • antiupalno,
  • prevencija neurotoksičnosti,
  • poboljšava sprovodljivost nervnih impulsa,
  •  sprečava apoptozu i podiže ekspresiju neurotrofnih faktora
 • Stimuliše autofagiju
 • REGULIŠE TELESNU TEŽINU
 • POBOLJŠAVA IMUNITET

 

Aktivna supstanca SPERMIDIN izolovana je iz Lucerke koja je veoma bogata enzimima i polifenolima. Pored Lucerke SPERMIDIN PLUS sadrži Japanski koren (Poligonum cuspidatum) koji je bogat resveratrolom, OPC aktivnu supstancu iz koštica grožđa i heljdom koja sadrži veliku količinu vitamina B, minerale i aminokiselinu lizin.

Sada je tajna dugovečnosti i vitalnosti dostupna i vama, spermidin suplement je sve što je potrebno Vašem organizmu za dug i kvalitetan život!


Autorski tekst: Edmon Dantes


Dodajte komentar