SrbijaSpace logo

Koje su najbolje kriptovalute za investiranje u 2021. godini?

 

Koje su najbolje kriptovalute za investiranje u 2021. godini?


Više ne govorimo o dilemi da li uložiti u virtuelni novac, sada je glavno pitanje „koje su najbolje kriptovalute za investiranje?“.

Naravno da bi svako voleo da na brz način zaradi ogroman novac, ali takav potez nosi i jednak rizik od gubitka. Za koje se digitalne valute predviđa da će ostvariti uspeh u 2021.godini, kakav se prinos očekuje, zašto su ovo top izbori na berzi kriptovaluta?

Pozivamo vas da zajedno u tekstu otkrijemo gde ćemo ove godine da uložimo naš novac i na kakvu zaradu možemo da računamo.


1. Bitcoin (BTC)


Najveću zaradu donosi Bitcoin. Kada se pogleda vrednost od trenutnih 58.000 eura, naravno da svako razmišlja o investiranju u nju.

Prognoze su različite i mnogi veruju da će prestići i 90.000 eura do kraja 2021.godine.

Rast se predviđa na osnovu toga što su berze realnih tokova plaćanja i dalje opterećena trenutnom pandemijom, ali se temelji i na sve širem prihvatanju BTC kao legitimnog sredstva plaćanja ( paypal donosi ovu opciju, a Bitcoin će se uskoro pojaviti i na Wall street -u).

Da li da investirate u BTC? Da, ako imate dovoljno novca za minimum ulaganja (oko 20.000 din) i ako ste svesni da sve što uložite možete izgubiti u samo par sati!

Bitcoin ide ka tome da će postati sredstvo za čuvanje vrednosti (poput zlata), a sve manje sredstvo kojim se trguje radi zarade.


2. Ethereum (ETH)


Relativno mlada kriptovaluta koja sada vredi 1.490 eura. Mnogo je povoljnija za investiranje, ali se prognozira da neće još dugo ostati takva i da će i duplirati svoju vrednost do kraja godine.

Prognoze se temelje na tome što je Ethereum mnogo više od jedinice Ether, ova decentralizovana mreža ima svoj pretraživač i daje usluge pametnih ugovora (striktno definisanih ugovora koji isključuju potrebu za trećim licima – notarima, sudom, licima koji čuvaju novac), ali i kreiranja decentralizovanih aplikacija (ne postoji treća strana koja čuva podatke korisnika već su oni na blokčejnu kojeg čuva veliki broj ljudi).

Dakle, ovo je nova generacija kriptovaluta koja svoje poslovanje temelji na blokčejnu, ali on nalazi širu svrhu i mami korisnike da za njegove usluge plaćaju putem jedinica ETH.


3. Litecoin (LTC)


Za jednu jedinicu treba izdvojiti nešto više od 160 eura. Neke prognoze kažu da može dostići i preko 600 eura do kraja godine.

Iako još od osnivanja 2011.nije donela puno fluktuacija, nastavlja da bude aktuelna i u top 10 najtraženijih. Najveći razlog za interesovanje je pristupačnost LTC valute i to što donosi nizak, ali stabilan prihod.


4. Ripple (XRP)


Ripple vredi tričavih 0.45 eura, a možda dostigne i „vrtoglavih“ 1.66 eura.

Evidentno je da neće doneti veliku zaradu svojim vlasnicima, ali je aktuelan zato što ima najbrži sistem upisa, a i priznata je od strane bankarskog sektora jer sistem upisa i transfera štedi preko 2 eura po transakciji.


5. TRON (TRX)


Manje poznat TRON sistem deluje kao platforma za šerovanje. Kada korisnici kreiraju ili šeruju sadržaj bivaju nagrađeni sa jedinicama TRX. I ona isključuje potrebu za posrednicima i daje mogućnost upisa pametnih ugovora.

Vredi 0.05 eura, ali se očekuje da će ovakve kriptovalute tek otkriti svoj pun potencijal.

Nekada je i Bitcoin ovoliko vredeo i zato je ovo pravo vreme za kupovinu i investiranje u nekoliko jedinica koje mogu dostići velike iznose.


6. Binance Coin (BNB)


I ovo je decentralizovana platforma koja ne služi za kupoprodaju BNB, već i za konvertovanje jedne kriptovalute u drugu. To je Binance DEX postavilo na prvo mesto u obimu razmene kriptovaluta.

Nastaviće da bude aktuelna jer daje i popust na transakcije koje se obavljaju sa BNB čime se generiše sve veći broj korisnika.

Vredi povoljnih 224 eura što je čini popularnim među novim učesnicima u kripto-svetu.


7. Bitcoin Cash (BCH)


Ova alt-valuta je uvek tražena i popularna jer ima brži upis od svog osnivača – Bitcoina. I kako BTC bude sve više služio za čuvanje sredstava, za BCH se očekuje da će preuzeti primarnu ulogu u svakodnevnim transakcijama.

Vredi oko 430 eura, a očekuje se i dalji rast. Bolo bi dobro da razmotrite i ovu kriptovalutu za investiranje tokom 2021.godine jer vam može doneti zaradu.

Izbor je dosta širi od ovih naših predloga za odabir kriptovalute za investiranje. Neke varijante daju nižu, stabilniju zaradu, neke imaju vrtoglavi rast, traženije su, ali to znači i da traže da se i uloži više za jedan kripto koin.

Pre kupovine proučite digitalnu valutu koju bi posedovali: kakva su prethodna kretanja vrednosti, šta se očekuje u budućnosti, da li je valuta sklona osciliranju? To vam može pomoći u odluci da li uopšte tu investirati i koliko novca uložiti.

Sve posle toga je mimo vaše kontrole, od tada možete samo da pratite kursnu listu i da čekate pravi trenutak za zaradu.

Da li i Vi želite nekoliko coina od najtraženijih kriptovaluta? Kako vam se čini naš izbor, da li preferirate neku drugu kriptovalutu za investiranje? Ostavite nam komentar nakon čitanja ovog teksta.

 

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (3)

Emilija

Bitcoin cash mi deluje zanimljivo, nisam znala da postoji iskreno, nije skup kao bitcoin pa mozda se i odlucim da kupim jedan .... sigurno ce u buducosti porasti cena.

(Dobar) +1
(Slab) 0
22-Mar-21 19:17:35 PMMarija

Wow, nisam ni znala da ih ima već toliko! Nemam sredstava da uđem u priču, ali kad bih rešila da krenem, to bi definitivno bio Bitcoin. U poslednje vreme luduje, a očekuje se još veći rast. Bilo bi lepo imati nekoliko ovih novčića.

(Dobar) +2
(Slab) 0
22-Mar-21 18:03:47 PMKripomilioner

Problem sa kriptovalutama je što ih stvarno iam rpeviše, ne zna čovek gde da uloži. Ne mogu svi opstati, ja se kladim na BTC. I veliki igrači su stali iza njega, čak i neke centralne banke, ako neka od ovih valuta nekada postane regularna, to će biti bitcoin

(Dobar) +6
(Slab) 0
22-Mar-21 15:23:06 PMDodajte komentar