SrbijaSpace logo

Korejska kozmetika – Blagodeti pirinča u negovanju kože

 

Korejska kozmetika – Blagodeti pirinča u negovanju kože

Korejska kozmetika poznata je širom sveta po tome što promoviše zdrav, svež i mladalački izgled kože, koji se može postići korišćenjem određenih trikova i koraka nege. Prodaja korejske kozmetike u poslednje vreme je drastično porasla, što ide u prilog činjenici da ona zaista postaje svetski fenomen i preokret u svetu nege kože.

Jedan sastojak naročito se ističe kada je u pitanju korejska kozmetika – pirinač. Predstavljamo vam sve prednosti koje ova namirnica nosi sa sobom kada se koristi kao sastojak u kozmetičkim proizvodima.


Zašto je pirinač važan sastojak kada je u pitanju korejska kozmetika?


Ne čudi podatak da je pirinač jedan od glavnih sastojaka korejskih proizvoda za negu kože. Upravo ova namirnica je veoma zastupljena u istočnjačkoj ishrani, a može se reći i da se obrok ne može zamisliti bez nje.

Kako biste imali bolje razumevanje činjenice da je prodaja korejske kozmetike koja sadrži ovaj sastojak dostigla ogromne razmere, važno je pre svega shvatiti zbog čega je pirinač toliko cenjen.

Ekstrakt pirinča bogat je najrazličitijim antioksidansima, mineralima i vitaminima koji obnavljaju kožu. Pored ovoga, u njemu se nalazi i orizanol, koji ujednačava ten i ferulična kiselina, koja neutrališe znakove starenja kože. Upravo iz tog razloga pirinač se smatra isceljujućim sastojkom u istočnjačkoj kozmetici.

Kada se koristi kako sastojak kozmetičkih proizvoda, pirinač se može naći u sledećim oblicima:

  • Pirinčana voda – Nezaobilazan deo korejske rutine za negovanu i blistavu kožu. Pirinčana voda daje koži svež izgled. Koristi se za posvetljivanje kože, ima adstrigentno dejstvo (smanjuje proširene pore), omekšava kožu i poboljšava njenu teksturu. Korejska kozmetika nije potpuna bez svakodnevnog korišćenja pirinčane vode.
  • Ekstrakt pirinča – Stimuliše stvaranje kolagena i samim tim čini kožu elastičnom. Isto tako, smanjuje pojavu bora i sprečava pojavu flekica od sunca ili starenja.
  • Ekstrakt pirinčanih mekinja – Kada se nađe u pravoj formulaciji, ekstrakt pirinčanih mekinja odličan je saveznik u hidrataciji kože i ujednačavanju tena.
  • Ulje pirinčanih mekinja – Deluje protivupalno i štiti kožu od negativnih uticaja okoline. Sadrži visok nivo vitamina E. Čini kožu mekanom i daje joj negovan izgled.
  • Pirinčani prah – Služi kao blagi piling za eksfolijaciju.


Kome je namenjena korejska kozmetika sa pirinčem?


Korejska kozmetika koja u sebi sadrži pirinač namenjena je apsolutno svima. Sve osobe koje žele da postignu ili sačuvaju mladalački izgled kože mogu da koriste preparate koji u sebi sadrže pirinač kao jedan od glavnih sastojaka.

Najjači efekat i najveća promena biće primećena na koži koja ima znakove umora i kojoj su neophodni vitamini i minerali, kako bi postala hidrirana. U tu svrhu najveću ulogu igraju serumi. Jedan takav serum je i 9Wishes Rice 72% White serum koji ostavlja kožu mekom i nahranjenom. Dugotrajna hidratacija zagarantovana je korišćenjem seruma na bazi pirinča.

Ukoliko vam je ipak potreban samo blagi piling, koji neće oštetiti vašu kožu, već će nežno ukloniti ostatke nečistoća i mrtvih ćelija, onda je 9Wishes piling na bazi pirinčanog praha idealno rešenje za vas. Ovaj piling možete pronaći i kupiti na Skin Temple sajtu.

Za masnu kožu, pirinač takođe ima pozitivno dejstvo. On uklanja ostatke sebuma i čini je čistom i svežom.

Ukoliko mnogo vremena provodite na otvorenom i izloženi direktnim sunčevim zracima, proizvodi na bazi pirinča mogu sprečiti pojavu fleka od UV zračenja. Oni će takođe pomoći u popravljanju footoštećenja na koži.

Kako biste iskoristili sve blagodeti pirinča i korejske kozmetike, preporučljivo je da pratite svih 10 koraka korejske nege kože. Jedino na taj način, uz korišćenje pravih i kvalitetnih proizvoda, možete iskoristiti ono najbolje što korejska kozmetika ima da vam ponudi.

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar