SrbijaSpace logo

Odgušenje kanalizacije

 

Odgušenje kanalizacije

Ko god dođe u situaciju da ima problem sa funkcionisanjem kanalizacije, bilo u stambenom bilo u poslovnom objektu, obično tek tada traži vodoinstalaterski servis. Zapravo retko ko od nas i razmišlja da bi broj vodoinstalatera, u koga ima poverenja, trebalo svakako da ima.

Međutim, nije zgoreg uvek pri sebi imati broj profesionalnog vodoinstalatera, a koji će u najkraćem mogućem roku izvršiti odgušenje kanalizacije ili bilo koju drugu hitnu intervenciju kod problema sa kanalizacijom. Naravno da mnogi od nas o tome ne misle na vreme, pa onda dovedu sebe bez potrebe u stresnu situaciju. 
 

Ručno odgušenje kanalizacije

Ukoliko je u pitanju manje začepljenje kanalizacionog sistema, taj problem će vrlo lako biti rešen. 
Mnogi vodoinstalaterski servisi praktikuju da izvrše ručno odgušenje kanalizacije u najkraćem mogućem roku.  

U svakom slučaju je vrlo važno da vodoinstalater izađe na teren, kako bi se upoznao sa stanjem kanalizacionog sistema. A tom prilikom će on proceniti i u kojoj meri je došlo do zagušenja, pa će i odlučiti da li je potrebno izvršiti ručno ili mašinsko odgušenje kanalizacije


Ručno odgušenje kanalizacije
 

Uopšteno rečeno, sajla za otčepljenje kanalizacije se koristi kada je do zagušenja došlo bliže odvodu. Tačnije, ukoliko je u pitanju nešto manje zaprljanje, a koje je relativno lako dostupno, vodoinstalater će koristiti ručnu sajlu. 

Profesionalni vodoinstalateri će, pored ostalog, odgušenje kanalizacije izvršiti za:

 • kuhinjsku cev
 • odvodnu cev kade
 • odvodnu cev tuš kabine
 • odvodnu cev lavaboa
 • odvodnu cev pisoara
 • wc šolju


Svakako je najbitnije da im klijent omogući brz i lak pristup prostoriji u kojoj je do problema u funkcionisanju kanalizacije došlo. Nakon toga će oni utvrditi u kakvom stanju se sistem nalazi i odlučiti na koji naćin će odgušenje kanalizacije da bude izvršeno u tom slučaju.


Mašinsko odgušenje kanalizacije

U većini slučajeva kada je u pitanju veće zaprljanje kanalizacionog sistema, vodoinstalateri vrše mašinsko odgušenje kanalizacije. 

Baš zato što se radi o mnogo obimnijem zaprljanu, vodoinstalateri moraju da utvrde gde je tačno problem nastao. A u tome će im pomoći dodatni način detekcije problema, koji podrazumeva snimanje kanalizacionog sistema.
 

Napominjemo da tada vodoinstalateri koriste namenske mikro kamere. Upravo zahvaljujući savremenoj tehnologiji, oni mogu da steknu jasan uvid u stanje unutrašnjosti kanalizacionih horizontala i vertikala. 


U zavisnosti od toga gde je problem nastao će biti određeno da li je bolje da odgušenje kanalizacije bude izvršeno mašinski ili ručno. Vodoinstalateri inače praktikuju da po završetku snimanja kanalizacionog sistema specijalnim kamerama o tome donesu odluku. 

Ako budu utvrdili da je neophodno da odgušenje kanalizacionog sistema izvrše mašinski, to znači da će koristiti specijalna vozila, kako bi odgušenje bilo izvršeno pod pritiskom. 

Upravo zahvaljujući takvom načinu pružanju ove usluge vlasnici prostora definitivno bivaju na dobitku. Ne samo da će biti izvršeno kompletno odgušenje kanalizacije u predmetnom objektu, nego će zahvaljujući visokom pritisku biti i očišćena unutrašnjost kanalizacioni horizontala i vertikala. 

Garanciju na pružene usluge daju svi vodoinstalaterski servisi, tako da vlasnici prostora ne treba da brinu o budućem funkcionisanju kanalizacionog sistema u tom objektu. 


Vodoinstalaterske usluge - hitne intervencije 

Svakog dana u toku nedelje neprekidno su dostupne vodoinstalaterske usluge, u koje pored ostalih spadaju i ručno i mašinsko odgušenje kanalizacije. 
Svako ko je zainteresovan za bilo koju od tih usluga može u bilo koje doba dana i noći da kontaktira odabrani vodoinstalaterski servis.

U najkraćem roku pošto budu dobili poziv klijenata će vodoinstalateri da izađu na teren. Naravno da će otkloniti nastali problem što je pre moguće. 

A u hitne intervencije, između ostalog spadaju i:

 • svi kvarovi na vodovodnoj instalaciji
 • popravka i zamena vodokotlića
 • popravka i zamena ventila
 • popravka i zamena sudopere
 • zamena vodovodnih instalacija
 • popravka i zamena sudopere
 • odgušenje kanalizacije (ručno ili mašinski)
 • sanacija curenja ventila, bojlera i baterija
 • popravka i zamena baterija
 • i mnoge druge usluge.

 

Industrijsko čišćenje

U slučaju da do začepljenja kanalizacije dođe u fabrici ili u bilo kom industrijskom postrojenju, vodoinstalateri će takođe vrlo brzo taj problem rešiti. 

Mnogi vodoinstalaterski servisi su specijalizovani i za industrijsko čišćenje kanalizacionih sistema. Takođe, majstori mogu i da odlože industrijski otpad, a ukoliko to klijenti budu zahtevali. Podrazumeva se da će oni obezbediti maksimalno profesionalno odvoženje industrijskog otpada na deponiju. 

Ne samo da će ostvariti zahteve klijenata vezano za odgušenje kanalizacije u industrijskim postrojenjima, nego će se pobrinuti i da kanalizacioni sistem u fabrici očiste i dezinfikuju. Naravno da će tada poštovati sve standarde kvaliteta i izvršiti zahtevane usluge u najkraćem roku. 

A ako to neko bude zahtevao, vodoinstalaterski servisi koji su specijalizovani za ručno i mašinsko odgušenje kanalizacije, mogu izvršiti i čišćenje septičkih jama. U zavisnosti od zahteva klijenata, ponudiće i uslugu dezinfekcije i ispiranja septičkih jama i separatora, ali i šahti i odvoda.

U principu je sasvim svejedno da li te usluge treba izvršiti u kućama, odnosno dvorištima ili u okviru javnih vodovodnih i kanalizacionih sistema.

Da biste poštedeli sebe nerviranja kada se u vašem prostoru javi problem sa funkcionisanjem kanalizacionog sistema, sačuvajte broj profesionalnih vodoinstalatera.

Tako nećete brinuti ako se bilo koji problem i javi, jer ćete u najkraćem mogućem roku moći da kontaktirate odabrani servis. A budući da vodoinstalateri imaju i dežurnu službu, svaki problem će biti otklonjen vrlo brzo.


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (1)

ana11

a ako zmija izidje iz wc solje?

(Dobar) 0
(Slab) 0
13-Jan-21 15:56:21 PMDodajte komentar