SrbijaSpace logo

Vodoinstalaterske usluge Beograd hitne intervencije

 

Vodoinstalaterske usluge Beograd hitne intervencije

U bilo kom prostoru, a bez obzira da li je u pitanju stambeni ili poslovni, ponekad iz čista mira počne da curi voda. Zapravo se potpuno nenadano desi bilo kakav kvar na vodovodnom, odnosno kanalizacionom sistemu.

A obično to bude u toku večeri ili noći, ali najčešće u dane vikenda. Ili kada smo na odmoru. Da veselje bude veće. Svi smo u panici mahom, pa ne znamo šta da radimo i koga da zovemo u pomoć.

Ipak, velika je sreća da postoje vodoinstalaterski servisi u Beogradu, a koji vrše hitne intervencije. U tom trenutku prvo što bi trebalo imati pri ruci jeste broj telefona određenog servisa, čiji majstori će izaći na teren gotovo odmah posle poziva. 
 

Vodoinstalaterske usluge u Beogradu - hitne intervencije

Obično majstori posle dobijenog poziva klijenta, procene da li je u pitanju situacija, koja zahteva njihovu hitnu reakciju. Nekada bude slučaj da vodoinstalateri ipak mogu određene specijalističke usluge da pruže i u toku sutrašnjeg dana. 

U principu, hitne intervencije zbog kvarova na vodovodnim cevima podrazumevaju izvršenje konkretne usluge u toku noći, ali i bilo kog dana vikenda, te u vreme svih državnih praznika. Jednostavnije govoreći, vodoinstalaterske usluge koje majstori izvršavaju pošto radno vreme nadležnog servisa bude završeno se svakako svrstavaju u takve intervencije. 

Klijenti najčešće kontaktiraju vodoinstalatere ako dođe do curenja bojlera ili do zagušenja kanalizacije, odnosno sudopere ili slivnika, te kade i WC šolje. U hitne intervencije spada i odgušenje cevi, zatim odgušenje umivaonika i odgušenje vertikala. A podrazumeva se da će i odgušenje kuhinjske vertikale, te odgušenje kanalizacije biti izvršeno u najkraćem mogućem roku pošto klijent izabrani vodoinstalaterski servis bude kontaktirao.

Najbitnije je da majstor izvrši brzu procenu, a kako bi mogao adekvatno da odgovori na zahteve i potrebe svakog klijenta. 


Vodovod hitne intervencije
 

U hitne intervencije spadaju i sledeće usluge:

 • popravka ventila i njihova zamena
 • sanacija oštećenih cevi
 • odgušenje kanalizacionog sistema
 • popravka ventila na bojlerima i njihova zamena
 • popravka sudopere
 • zamena i popravka vodokotlića
 • odgušenje bidea
 • odgušenje slivnika na tuš kabini
 • zamena i popravka WC šolje
 • popravka česmi koje cure
 • odgušenje odvoda


i uopšteno, otklanjanje bilo kakvog kvara na kanalizacionoj ili vodovodnoj instalaciji u određenom objektu.
 

Dežurni vodoinstalater

Po pozivu klijenata će nadležni vodoinstalater da izađe na teren što je moguće pre. A to se posebno odnosi na situacije koje su vezane za kvarove na vodovodnom i kanalizacionom sistemu u nekom objektu i koji ometaju funkcionisanje ukućana ili korisnika tog objekta. 

Hitne intervencije obično podležu drugačijem sistemu naplate nego kada se vodoinstalaterske usluge u Beogradu vrše u toku zvaničnog radnog vremena samog servisa. Prethodno će klijenti dobiti i jasne informacije o tome koliko košta određena usluga, a obično nakon procene majstora.
 

Koje još usluge vrše vodoinstalateri?

Podrazumeva se da vodoinstalaterski servisi izlaze maksimalno u susret zahtevima klijenata, te vrše hitne intervencije u Beogradu. Međutim, ovi majstori mogu da učestvuju i u adaptaciji kupatila i to ne samo u stambenim objektima. Naime, vodoinstalateri mogu sve usluge da izvrše i u okviru poslovnih objekata, ali i u zdravstvenim, odnosno medicinskim. Takođe njih klijenti mogu angažovati i u objektu bilo koje druge namene, a sasvim svejedno koje je kvadrature. 

Ako je u pitanju adaptacija kupatila, potrebno je da prvo majstori izađu na teren i dogovore se sa klijentom oko svih detalja. U tom slučaju je potrebno da oni preciziraju koje usluge moraju da budu izvršene i pripreme ponudu. 

A sve to isto se odnosi i na uobičajene usluge, kao što su recimo ugradnja i zamena lavaboa, zatim montaža kade i montaža i zamena tuš kabine. Pored ostalog, vodoinstalateri vrše i odgušenje lavaboa, kao i odgušenje umivaonika i sudopere. Naravno da mogu biti angažovani i ako je potrebno da bude izvršena montaža WC šolje ili montaža vodokotlića. 

Ugradnja sanitarija je još jedna usluga, koju klijentima nude svi specijalizovani vodoinstalaterski servisi Beograd. A majstori mogu i da zamene stari bojler u kupatilu ili protočni u kuhinji, te da montiraju nove. 
Pobrinuće se i da izvrše odgušenje odvoda pomoću sajle, a dostupna je i usluga koja podrazumeva mašinsko čišćenje kanalizacije. Iskusni vodoinstalateri će u tom slučaju da koriste vozila koja su najnovije generacije i tako će izvršiti odgušenje kanalizacije pod pritiskom.

S obzirom na to da se klijentima nudi i usluga koja podrazumeva snimanje cevi, na taj način će biti omogućena još bolja dijagnostika. Tada se koriste specijalne kamere i snimaju se po potrebi horizontalne i vertikalne kanalizacione cevi u određenom objektu. A sve to doprinosi boljoj dijagnostici, pa odgušenje kanalizacije biva maksimalno brzo izvršeno. 
 

Šta još treba da znate ako vas zanimaju vodoinstalaterske usluge Beograd - hitne intervencije?

Da ne biste bili u zabludi, morate znati da se hitne intervencije uvek naplaćuju drugačije nego kada vodoinstalateri te usluge izvršavaju u toku regularnog radnog vremena. Naravno da je obaveza majstora da klijenta obavesti o svim tim detaljima pre početka izvršenja samo usluge. 

Očekujte da vodoinstalater definiše sa vama termin izlaska na teren već prilikom poziva. 

Može se dogoditi da majstor odloži izvršenje vodoinstalaterske usluge u Beogradu za sutrašnji dan, a ako on lično proceni da nije u pitanju nešto što mora da bude hitno izvršeno. 

Imajte uvek pri ruci kontakt za izabrani vodoinstalaterski servis, jer nikada ne znate kada vam može biti potreban.


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (2)

Bora majstor

Najbolji savet je da se svi stanari skupe i angažuju agenciju koja će im vršiti celokupno tehničko održavanje  u koje spadaju i vodoinstalaterske usluge. Na ovaj način se kvarovi NAJHITNIJE saniraju. Ovako je rizik, svi servisi imaju ono, "vršimo hitne intervencije". Ali je hitno za stanare i za majstore različiti pojam.
Oni mogu da dodju sutradan i da kažu "evo, stigli smo anjhitnije što smo mogli". Ali vi ste celu noč vez vode ili curi vam kanalizacija. Zato je anagažovanje firme mnogo bolje. Možda je i skuplje, ali isplati se. Posebno u Beogradu gde su zgrade u većini slučajeva stare (mada i nove nisu previše kvalitetne) i gde se kvarovi svako malo dešavaju.
Naravno, treba i stanari da budu jedinstveni i složni i da redovno plaćaju svoje obaveze. I na kraju mali oprez, kada angažujete firmu koja će vršiti tehničko održavanje potišite ugovor i tamo tačno definišiti šta se pod "hitno" podrazumeva. Oni su onda dužni da poštuju ugovor.(Dobar) +2
(Slab) 0
17-Jun-19 18:49:16 PMSrecko

Ono sta treba da uradite pre nego pozovete vodoinstalatera morate znati gde vam se nalazi sigurnosni ventil kako bi ga zavrnuli i sprecili poplavu u stanu i kod komsija.(Dobar) +2
(Slab) 0
17-Jun-19 14:49:58 PMDodajte komentar