SrbijaSpace logo

Šta su mezoniti i po čemu se izdvaja ovaj metod zatezanja lica?

 

Šta su mezoniti i po čemu se izdvaja ovaj metod zatezanja lica?

U borbi sa prirodnim starenjem kože lica pojavila se efikasna neoperativna metoda – ugradnja mezoniti. Ovaj metod regeneriše kožu i svoje dobre efekte ispoljava godinama što je nešto što ga izdvaja od sličnih postupaka. Slovi za fejslifting za 21.vek!

Ovaj tekst služi da se detaljnije upoznate sa postupkom ugradnje mezoniti, da saznate koje su vrste niti najbolje i kakvi se problemi mogu sanirati. Pa da počnemo.


Zatezanje lica mezonitima – ukratko o intervenciji


Reč je o biorazgradivim vlaknima koje se specijalnim iglama ubacuju u deo lica koji bi trebao da se zategne. Treba naglasiti da je nit nazubljena, pa se pri zatezanju one vezuju za okolno tkivo čime se podstiče prokrvljenost kože. Bolja prokrvljenost za posledicu daje elastičniju kožu sa obnovljenim kolagenom. Ovo je vrhunski tretman za podmlađivanje lica bez operacije.

Postupak se izvodi ambulantno, ali jedine stručne osobe za ugradnju su hirurzi i to je nešto na čemu morate insistirati ako želite dobar rezultat.

Intervencija mezonitima je potpuno bezbolna jer se izvodi u lokalnoj anesteziji i traje oko 40 minuta. Posle toga sasvim normalno nastavljate svoj dan, a od posledica moguće su blage reakcije kože nakon ugradnje mezoniti i vidljive su samo kao pojava blagog otoka koji nestaje nakon nekoliko dana.

Kao rezultat se dobija:

  • Podmlađeno lice bez rezova
  • Postiže se prirodni izgled lica, kao da ste „sat“ vratili deceniju unazad
  • Prirodno je podstaknuto stvaranje kolagena čime koža postaje elastičnija
  • Zadržana je normalna mimika lica
  • Dugogodišnja trajnost…

 

Kada se ugrade vrhunske mezoniti rezultati su vidljivi i preko 3 godine!

 

Koza vrata pre ugradnje mezonita
Koža vrata pre intervencije mezonitima

 

Koža vrata posle intervencije mezonitima
Koža vrata posle intervencije mezonitima


Koje su to niti „zlatni standard“ u oblasti fejsliftinga?


Tenzione mezoniti H-lift  za zatezanje i podizanje opuštene kože

Ove niti imaju najbolji učinak na zatezanje, popunjavanje, učvršćivanje i podmlađivanje regije koja se tretira. Posebnim ih čini to što se zbog deblje strukture i dizajna ubacuju dublje u kožu  i zato postižu veću proizvodnju kolagena i bolju hidrataciju čime se koži vraća jedrost, čvrstina i blistavost.

U organizmu su ove mezoniti prisutne od 6 do 8 meseci, ali i kada se razgrade fejslifting je aktivan od 3 do 4 godine kako su to korisnici uočili.


Potreban je manji broj niti da bi se ostvario isti rezultat kao sa standardnim 3D mezonitima!


Posebne su i po tome što su zarezi tj. bodlje optimalne dužine, nalaze se pod optimalnim uglom, a čitave Tenzione H-lift mezoniti su unapređenog hemijskog sastava pa su i rezultati mnogo bolji.

Šta se više može postići njihovom ugradnjom u odnosu na klasične 3D mezoniti?

  • Odlične su za zatezanje kože lica na svim regijama: čelo, oko očiju, za gornje kapke, zatezanje kože brade i podbratka
  • Vraćaju tonus potkožnim tkivima
  • Služe i za reoblikovanje asimetričnosti na licu


Ovo poslednje je možda i najveća revolucija u estetskoj hirurgiji. Mogu se tretirati jedne atrofije lica, hipertrofije polovine lica ili problemi usled povrede facijalnog nerva!

Savršeni odraz u ogledalu može biti vaš već od sutra. Uz pomoć kratke intervencije podmlađeno lice i blistavija koža će vas krasiti nekoliko godina.

Kada efekti potpuno nestanu sasvim je bezbedno da intervenciju ponovite, ali i da je kombinujete sa nekim drugim postupcima za negu kože lica.


Koliko je potrebno mezoniti za zatezanje jedne regije lica?


Naglasili smo da je ključno da stručno lice – hirurg izvodi intervenciju. On se u ovom segmentu pita koliko je niti potrebno da se pravilno remodelira jedna regija na licu. Najčešće je potrebno od 4 do 8 mezoniti koje se kombinovano postavljaju i povlače u različitim pravcima čime se postiže najbolji rezultat.


Mezoniti
 


Mezoniti cenovnik usluga


Kada se razmatraju troškovi treba gledati širu sliku. Pored toga kolika je cena mezoniti, trebalo bi sagledati koliko ova intervencija štedi na „beauty“ tretmanima koji nemaju tako dobre rezultate.

Na prvom mestu tražite fer ponudu – cenu za 1 nit jer nije u redu da plaćate fiksno isti iznos i kada ugradite 4 i kada ugradite 8 niti. Ovako ćete platiti samo ono što ste odradili na licu.


Koža mezoniti
 

Kada saznate koliko vam niti treba i njihovu cenu, dobro je da pogledate i popuste koje daju mnoge klinike. Ali savetujemo vam oprez! Na prvom mestu odaberite vrhunske profesionalce koji ugrađuju vrhunski materijal, baš poput Tenzionih H-lift mezoniti. Cena je manje važan činilac od toga da se intervencija odradi na pravilan način.

Istraživali smo za vas pa smo u jednoj od najboljih poliklinika sa višegodišnjim iskustvom saznali da je u toku akcijska ponuda i da je za 1 mezonit cena oko 30 €! Na srpskom tržištu malo je klinika koje se uspešno bave primenom ove metode. Nanoklinika Brant je jedna od najuglednijih klinika i sa najboljim rezultatima.


Da zaključimo:


Ako i vi imate opuštenu kožu lica i bore koje kreme ne mogu da neutrališu, poslušajte naš savet i raspitajte se oko ugradnje mezoniti jer ćete odgoditi starenje na nekoliko godina! Uz sam proces zatezanja ne zaboravite i to da one stimulišu prirodni oporavak kože i to je ono što ih izdvaja od standardnih vrsta fejslifting metoda.

Koliko je važno brinuti o koži podvrgavanjem vrhunskim intervencijama koje su neinvazivne? Da li biste voleli da izgledate deceniju mlađe? Čekamo komentare!

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (4)

Srecko

Postoje profesije da bi opstali na poslu morate dobro i da izgledate za njih je zatezanje lica mezonitima spas.

(Dobar) 0
(Slab) 0
06-Jan-21 18:03:17 PMJeca

Uh, bez obzira što u tekstu stoji da je ovo neinvazivna metoda, kad vidim sve one iglice, deluje zastrašujuće. Lično, još uvek nemam potrebe da bilo šta menjam, ali ako mi jednog dana dođe, ovo deluje OK, razlika pre i posle je velika i deluje sasvim prirodno. Ipak, onolike iglice... samo uz totalnu anesteziju.

(Dobar) +4
(Slab) 0
26-Sep-20 17:06:08 PMNeko

Još uvak nemam problema sa kožom, a gledajući ove slike nadam se da nikada neću morati da se podvrgnem ovavim tretmanom. Deluje nekako strašno....

(Dobar) +4
(Slab) 0
26-Sep-20 11:32:51 AMangelina

Naravno da bih volela da izgledam deceniju mladje, iskreno nisam do sada bila upoznata sa ovom tehnikom, jesam cula za mezonite ali nisam znala kako se to radi...deluje primamljivo i nadam se da proces nije mnogo bolan.

(Dobar) +4
(Slab) 0
25-Sep-20 18:23:37 PMDodajte komentar