SrbijaSpace logo

9 špijunskih gadžeta koje morate probati

 

9 špijunskih gadžeta koje morate probati

PRISLUSKIVAČI

Prisluskivači su uređaji koji su namenjeni za prostorno ozvučavanje i audio nadzor prostora kao sto su stan, kancelarija, poslovni prostor, automobil ili bilo koja druga prostorija. 

Uredjaji za prisluškivanje i prislušni uređaji se mogu sakriti u odeći ili torbi. Spy oprema koja se koristi kao prisluškivači su neograničenog dometa ( prisluskivaci sa sim karticom ). Prislušni uredjaji sa sim karticom koriste infrastrukturu mobilne telefonije tako da domet slušanja neograničen a prijemna moć mikrofona zavisi od samog uređaja tj. prisluskivača. Prilikom aktviranja i prisluškivanja prisluškivači su potpuno bešumni i ne odaju nikakav zvuk ili svetlosnu signalizaciju. 


Prisluškivači
 

Prisluškivači i način rada kao prislušni uređaji

U prisluškivač na sim karticu se ubacuje sim kartica za mobilni telefon. Ograničenja u dometu nema jer prisluškivaši koriste infrastrukturu mobilne telefonije. GSM bubica se postavlja na željeno mesto i uređaj treba postaviti neprimetno. 
 

Od prislušnog uređaja se možete udaljiti koliko god želite. Sa vašeg mobilnog telefona pozivate broj sim kartice koja se nalazi u uređaju. Svi prisluškivači se aktiviraju potpuno bešumno bez ikakvih zvučnih ili drugih signala. 


Od trenutka kada se uredjaj aktivirao vi prisluškujete prostoriju gde je uređaj postavljen. Aktivacija i deaktivacija prisluškivača se vrši putem mobilnog telefona.


ŠPIJUNSKE KAMERE

Kako odabrati onu koju bi posebno istakli? Toliko raznolikosti u primeni špijunskih kamera svet nije video. Ovog puta pomenućemo špijunsku kamera sat.


Špijunska kamera sat
 

Špijunska kamera sat komplet sadrži:

  • Špijunsku kameru sat.
  • USB kabl koji sluzi za povezivanje spijunske kamre sa racunarom.
  • Punjac za 220V pomocu koga punite spijunsku kameru sat.
  • Daljinski upravljac koji sluzi za upravljanje mikro kamerom u digitalnom satu.
  • Dve punjive baterije.

 

BUBICE

Bez konkurencije najtraženije i najpopularnije su bubice za ispite i ostala oprema za komunikaciju. Bubice za ispite su dostupne na tržištu u više sistema komunikacije. Posebno zanimljive su bežične bubice koje služe za diskretnu komunikaciju. 


Bubice, kamera u dugmetu
 

E da, da je to bilo u moje vreme. Sva ta savremana oprema za polaganje ispita. Na šta li bi to ličilo? Dobri i loši momci.


OMETAČI

Ometači i blokatori signala. I sve je rečeno. Bilo bii zanimljiva utkacima da profesori dolaze sa ometačima a studenti sa bubicama. Da li neko ima i takva iskustva? Važna napomena prodavaca:


Ometač signala
 

Ometači signala odnosno blokatori signala su namenjeni za zaštitu životnog i radnog prostora. Svaka eventualna zloupotreba uređaja u nedozvoljene svrhe podleže ličnoj odgovornosti krajnjeg korisnika!

 

GPS PRAĆENJE – LOKATORI


GPS tracker
 

GPS praćenje osoba ili vozila se danas veoma jednostavno i lako primenjuje. Uređaji koji se koriste za lociranje vozila se zovu gps tracker-i. Postoji veliki broj modela ovih uređaja, različitih dimenzija, funkcija koje imaju, kvaliteta itd.

 

DETEKTORI

Detektori prislušnih uređaja su namenjeni za otkrivanje svih uređaja koji služe za prisluškivanje, praćenje ili bilo koje drugo neovlašćeno snimanja i slušanje.


Spy detektor
 

Postoji dosta modela prisluškivača pa shodno tome postoje i detektori koji otrkivaju samo jednu vrstu prislušnih uređaji i uređaja za praćenje a postoje i modeli koji mogu da otkriju više različtih uređaja.

 

SNIMAČI RAZGOVORA

Usb snimač razgovora


Snimači razgovora i prisluškivanje telefona su špijunska oprema nove generacije. Mogu se koristiti za veoma različite svrhe. Granica je ljudska mašta. 

 

BIBER SPREJEVI

Biber sprej predstavlja veoma efikasno sredstvo za samoodbranu. Ovaj proizvod bi trebao biti u torbici svake dame. Umesto labela. Jer otimanje ženskih tašni, silovanja, ubistva, skidanje lančića sa vrata, otimanje mobilnih telefona, to je postalo toliko učestalo da više i nije vest. Vest je da se neka osoba odbranila od napadača uz pomočć na primer, biber spreja!
 

Zakon je dozvolio da imate biber sprej sa sobom kao sredstvo lične zaštite, zašto onda ne iskoristiti tu mogućnost?! 


Odlikuju ga veoma jednostavno korišćenje i male dimenzije. Zahvaljući malim dimenzijama lako staje u žensku torbicu, džep odeće, pederušu. Posebna prednost biber spreja je takozvano vreme reakcije od trenutka napada do trenutka delovanja. Kod uvežbanih ljudi to vreme je samo 1 do 1,5 sekundi. Takođe, velika prednost biber sperjeva je što možete delovati na napadača sa udaljenosti i do 2m, za razliku od elektrošokera koji morate da naslonite na telo napadača.


Biber sprej
 

Sa biber sprejom ne možete nikog povrediti, a pri tom se možete veoma efikasno zaštititi. Takođe, on se može koristiti za zaštitu od agresivnih pasa.

Zbog svojih dimenzija i jednostavnosti upotrebe, naročito je preporučljiv za osobe ženskog pola. Sa biber sprejom ćete se osećati sigurno, zaštićeno, tako da jako pozitivno deluje na psihu korisnika.

 

MEMORIJSKE KARTICE

Memorijske kartice i njihova upotreba je danas širom rasprostranjena. Veliki broj uređaja koristi i podržava memorijske kartice. Najviše se koriste u mobilnim aparatima kao eksterne memorije.


Memorijske kartice
 

Danas svakom uređaju nedostaju gigabajti memorije na mobilnim telefonima. Interne memorije mobilnih telefona često nisu dovoljne. Nisu skupe i pomoću njih možete da pravite kopije vaših omiljenih slika, video zapisa.

 

IZVOR: https://www.spijunskaoprema.org/

 

Imate neka iskustva sa korišćenjem ovih špijunskih gadžeta? Podleite ih sa nama i pošaljite vaš komentar.

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (7)

spijunska kamera

moj favorit je ova spijunska kamera (Dobar) +4
(Slab) 0
23-Jun-19 11:01:11 AMNenad

Tekst je obojen previše promotivno. Kao da bez ovih stvari život više nije isti. Moj savet je izbagavati sve što je ovde navedeno.(Dobar) +2
(Slab) 0
28-Feb-19 13:14:06 PMPrilsuškivač u satu

Privatnost je izgubljena i to nepovratno. Barem za nas većinu smretnika. Ako treba da izaberem koji gadžet za prisluškivanje me posebno nervira to je prisluškivač u satu . Kada sam video šta može ova kamera u satu, a to su sledeće opcije:
- Gledanje u realnom vremenu, na Vašem telefonu ili računaru.
- Neograničena udaljenost od WiFi IP mikro kamere stonog sata, mozete gledati u realnom vremenu sa ma koje udaljenosti putem Vašeg mobilnog telefona.
- Neograničena autonomija rada, IP Mikro Kamera radi i kada je povezana na punjač.
- Može da snima i kada nema interneta, radi kao klasična špijunska kamera koja snima sve na svoju memoriju.
- Može se koristiti i kao prisluškivač u realnom vremenu i neograničenog dometa.

Jednostavno, danas više ne verujem ni mom starom satu budilniku od pre 20 godina.(Dobar) +2
(Slab) 0
28-Feb-19 09:25:21 AMBilo je toga i pre

Sećam se negde početkom 2000-tih. Studenti u hodniku sa nekim malo kabastijim predajnicima beže a zajapureni profa ih juri. Kako li je tek sada profama da jure bubice od nekoliko centimetara?
Možda neki skener, ili preventivno velike kazne za prevarante?(Dobar) +7
(Slab) 0
28-Aug-18 16:35:37 PMSrecko

Spijunska oprema je mnogo napredovala, uredjaji su toliko mali da ih mozemo svuda sakriti a da se ne primete.(Dobar) +7
(Slab) 0
23-Aug-18 17:04:29 PMnulanulasedam

ne igrajte se džems bonda, i ostavite ove stvari profesionalcima. Ukoliko krenete da ih koristite ko zna gde će vas to odvesti. Najvažnija stvar u životu jeste miran san.(Dobar) +6
(Slab) 0
23-Aug-18 15:13:25 PMBiber sprej

Moj favorit je biber sprej! Kako za dame tako i za muškarce. Jer budala i nasilnika sve više.(Dobar) +9
(Slab) 0
23-Aug-18 14:31:42 PMDodajte komentar