SrbijaSpace logo

Koje su najčešće izvođenje korekcije na licu ovog leta?

 

Koje su najčešće izvođenje korekcije na licu ovog leta?

Danas je postalo sasvim normalno da se povremeno vrše estetske korekcije na licu. Otkrivanjem neinvazivnih metoda dozvoljeno je da se sitnim korekcijama postigne dobar rezultat pa su ovakvi postupci postali jako popularni.

Koje su to korekcije koje su tražene ovog leta? Kakvi su efekti? Zašto dame, ali i sve više muškaraca bira takve postupke?

Pročitajte odgovore u daljem nastavku teksta.


1. Hijaluron za bore


Jedna od najčešće izvođenih intervencija je facelifting lica. To znači da je pacijentima jako važno da imaju negovanu kožu, onu koja ne odaje prave godine.

Ako se izabere renomirana klinika, koja ima visokokoncentrovan hijaluron rezultati će biti fenomenalni! Nema grudvanja, razgradnja je postupna, bez alergija, a stručan hirurg će znati kako da postigne najbolji efekat tako što će na prave tačke ubrizgati injekcije hijalurona.

Ovim postupkom se ne menja mimika lica, efekti traju i oko godinu dana. Gušćim hijaluronom se uklanjaju dublje bore oko usta i nosa, a hijaluron manje gustine je dobar za popunjavanje bora na čelu i oko očiju. Dakle, od stručnosti lica će zavisiti i rezultat jer su hijaluronski fileri napravljeni drugačije za različita mesta primene.


2. Korekcija jagodica i nosa filerima


Nos je centralna tačka na licu i oduvek je bio predmet korekcije. Rinoplastika je invazivna metoda koja može da da i neželjene rezultate uz težak i dug oporavak.

Korekcija nosa filerima bez operacije je odličan način da se koriguje:
 

  • Grbav nos
  • Kukast nos
  • Nesimetričan nos…


U većini slučajeva ovakva procedura je dovoljna da se odmah dobiju sjajni rezultati i tako odustane od operacije nosa.

Postupak korekcije nosa i jagodica je isti i izvodi se uz lokalni anestetik u obliku kreme. Reč je o ubrizgavanju posebno formulisanog hijalurona u tačke oko nosa i jagodica što će vizuelno dati jako dobre rezultate bez ikakvih rezova ili operacije.

I oporavak je brz, tj. ne postoji, odmah se nastavlja sa normalnim životom, a kada efekti prođu intervencija se ponavlja, ali ste do godinu dana potpuno mirni.


3. Zatezanje lica mezonitima


Za zreliju kožu lica, onu sa dubljim borama i vidljivim gubitkom elastičnosti se preporučuje zatezanje mezonitima.

Postupak je potpuno bezbolan, a efekti traju i do 3 godine! U potkožni sloj se postavljaju bio-razgradive nazubljene niti, koje se povlače u svim pravcima, zatežu kožu, ali ne samo to.

Niti su nazubljene, a ti zubci pri povlačenju se kače na okolno tkivo i dovode do veće prokrvljenosti te regije. Na ovaj način se koža stimuliše na prirodnu proizvodnju kolagena pa se pored fizičkog zatezanja vraća i blistavost i svežina.


4. Podizanje kapaka


Postoji nekoliko intervencija koje daju različite rezultate za jedan od najtraženijih postupaka – podizanje kapaka.

Mezonitima je moguće postići jako dobar efekat „mačijih očiju“ koje su sada jako tražene. Na ovaj način se i koža oporavlja, manje je bora, a kapci podignuti i do 3 godine.

Jedna od traženijih je i blefaroplastika, hirurško uklanjanje viška kože na kapcima čime se otvara pogled, a obrve podižu. Reč je o minimalno invazivnom postupku sa dobrim efektima, naročito ako postoji velika količina kože kapka koja pritiska oko.

Opet je vrlo bitno da hirurg zna svoj posao i da ukloni tačno onoliko kože koja će dati vidljivo podizanje kapaka, a da se ne ugrozi mogućnost treptanja.


5. Uvećane usne


Uvek atraktivne, uvećane usne su sada dobile različite oblike i načine popunjavanja. Više se ne rade silikonom, tako da je i ovde hijaluronski filer glavni sastojak za bolji izgled.

Prednost hijalurnoskih filera je u tome što se postepeno mogu dodavati količine dok se ne dobije najbolji efekat, a ako se pretera postoji mogućnost ubrizgavanja tečnosti koja će hijaluron brzo razgraditi u telu.

Hijaluron je prirodni sastojak našeg organizma i organizam će mnogo bolje da ga prihvati nego bilo kakve druge preparate koji se ubrizgavaju u epiderm.


6. Holivudski osmeh


Ako se pitate kako to da sve više ljudi ima blistavo bele i jednake zube u nizu, treba da znate da je sve više onih koji koriste krunice (navlake), implantate i fasete za stvaranje „hollywood smile“ efekta.

Od zuba nejednake dužine i boje dobija se prelep osmeh koji služi kao ukras na svakom licu. Zato je ovo i ovog leta jedno od popularnijih postupaka za izvođenje.

Oduvek je bilo važno da se na licu koriguju nedostaci i ublaže znaci starosti. Današnje metode i materijali dozvoljavaju apsolutno bezbedno podvrgavanje brojnim estetskim korekcijama na licu uz odlične rezultate.

Cena ovakvih postupaka je povoljnija od klasičnih hirurških intervencija, lakši je oporavak, a poboljšanje je primetno uz samo male promene na tačno određenim tačkama. Iako postupci ne daju trajne rezultate, dozvoljavaju kasnije veće ili manje korigovanje u skladu sa željama pacijenta.

Više se ne postavlja pitanje „da li biste pristali da uradite neku od ovih metoda?“, već je pravo pitanje – koja bi intervencija bila vaš izbor? Pozovite kliniku sa iskustvom u izvođenju estetskih korekcija, a sa nama podelite komentare nakon čitanja teksta.

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar