SrbijaSpace logo

Putovanje u Madrid

 

Putovanje u Madrid

PUTOVANJE U MADRID

 

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i sa populacijom od 3.1 miliona stanovnika je treći najveći grad u EU. Ova metropola je politički, ekonomski i kulturni centar Španije i sedište je kralja i državne uprave.

Kako do Madrida

Ukoliko ste odlučili da posetite ovaj prelepi grad i upoznate sve njegove lepote i znamenitosti imajte u vidu je od Beograda udaljen preko 2000 km tako da je let avionom najbolje i najkomfornije rešenje iako još uvek nema direktnog leta iz Beograda. Takodje, putovanje vozom je jedna od opcija ali treba znati da se preseda u Barseloni a glavne železničke stanice u Madridu su Atocha i Chamartin. Naravno, uvek ostaje i vožnja autobusom koja jeste najjeftinija ali i najnekomfornija. Treba napomenuti da turističke agencije kod nas nude i autobuske i avionske aranžmane, a neke imaju u ponudi i kombinaciju ove dve vrste prevoza što daje mogućnost da se uz Madrid upoznaju i drugi gradovi Španije.

Znamenitosti Madrida

U Madridu postoji veliki broj znamenitosti i turistilčkih atrakcija tako da treba odvojiti dosta vremena da se obidju barem one najpoznatije. Ovde se nalazi Palacio Real, najveća kraljevska palata u Evropi, Palacio de Cibeles (Sibelina Palata), Muzej Prado koji se smatra jednim od najcenjenihij u svetu a tu su i prelepi trg Puerta del Sol i arena Las Ventas.

Provod u Madridu

Ovaj grad je poznat po dobroj hrani i fantastičnim restoranima u kojima morate probati domaće specijalitete. Dame će uživati u šopingu u najpopularnijoj pešačkoj zoni, ulici Gran Via a tu su i Calle de Fuencarral, Calle de Preciados i Calle de Serrano gde je moguće kupiti “krpice” sa potpisom najpoznatijih svetskih brendova a za one sa nešto “plićim” džepom tu je buvlja pijaca El Rastro. Što se tiče noćnog provoda neizostavno treba obići diskoteke medju kojima su najpopularnije Pacha, Teatro Kapital i Joy Eslava. Tu su i nezaobilazni tapas barovi, flamenko kuće i noćni klubovi.

Smeštaj

U Madridu je moguće naći smeštaj različitih kategorizacija po cenama koje su u proseku niže u poredjenu sa nekim zapadnoevropskim prestonicama. Osim hotela, kako modernih arhitektonskih remek-dela tako i prelepih hotela starih fasada u stilu ranog 20-og veka, moguće je naći i vrlo jeftine hostele koji su pravo rešenje za omladinu željnu putovanja i dobrog provoda. Ulice su žive i bučne tako da se morate navići na to da iz vaše sobe čujete zvuk “života grada”.

Madrid – vaša idealna destinacija

 

Ako ste osoba željna putovanja, lepog provoda i upoznavanja drugih kultura i načina života, budite uvereni da vas putovanje u Madrid neće razočarati, upravo suprotno – Madrid jeste jedna stara evropska prestonica ali ono što ćete videti u njemu učiniće da se osećate znatno mladjim. Srećan put i ugodan boravak.

 

 


Autorski tekst: Mirjana


Komentari (3)

soar760

Obožavam Mediteran a Španiju najviše. Fascinira me od srednjoškolskih dana. Uz procvat low cost kompanija ni letovi nisu preskupi. Putovanje u Madrid mi je prioritet, ipak je to metropola sa velikim istorijskim značajem.(Dobar) 0
(Slab) 0
10-Sep-17 17:52:34 PMFlyingWatchman

Ako bude sreće, idući godišnji odmor provodim tamo... samo da malo akumuliram finansijska sredstva. Extra putovanje.

(Dobar) 0
(Slab) 0
01-Aug-17 22:35:34 PMnenad

madrid je odlicna destinacija, potrebno je vise vremena da se upozna, a to znaci dolazak vise puta. A kada ste već u Madridu, možete da skoknete i do Barselone, pa do Valensije, pa do Majrorke.... cela Španija je predivna

(Dobar) 0
(Slab) 0
01-Aug-17 22:12:25 PMDodajte komentar