SrbijaSpace logo

Šta će biti sa bitcoinom u 2021.godini?

 

Šta će biti sa bitcoinom u 2021.godini?

Sve se češće piše i govori o bitcoinu kao dobroj alternativi za ulaganje. Sve više stručnjaka daje smernice kako da se pametno ulaže u kriptonovac, a pre svega kako da se zaradi na najtraženijoj virtuelnoj valuti – bitkoinu. Prelistajte novinske natpise, svi traže odgovore na pitanje šta će biti sa bitcoinom u 2021.godini, očekuje li se dalji rast, možda vrtoglavi pad i kako se postaviti ako želite da uložite u bitcoin?

Mi smo prelistali domaću i stranu štampu pa imamo male savete za vas vezano za ulaganje u BTC, kupovinu ili prodaju bitcoina, ali i mišljenja onih koji se duže bave ovom materijom o tome kakve se vrednosti očekuju u budućnosti.

Nastavite sa čitanjem i hajde da zajedno već sad uđemo u novu godinu sveta kriptovaluta i otkrijemo koliko ćemo zaraditi u 2021.


Kupujte bitcoin – možda je pravo vreme za to!


Bitcoin nastavlja da stabilno raste. Sada vredi oko 35.000 eura. Po izjavama mnogih koje se bave ovom valutom do kraja 2021. se može očekivati njegovo dalje jačanje kada može dostići cifru od 83.000 € ili probiti psihološku granicu od 100.000$.

Naravno, ove cifre niko sa sigurnošću ne zna jer nas je pandemija Covid-19 naučila koliko se sve može promeniti u roku od par dana. Ipak, prema sadašnjim pokazateljima ulaganje u bitcoin je dobar način za zaradu koja, po prognozama, može biti uvećana za 5x.


btc
 

Kupovina bitcoina u ovom momentu čini veliku investiciju pa čak i kada je reč o investiranju u manje apoene od jednog BTC, ali pošto se očekuje njegov dalji rast cena jedinice BTC će biti sve viša i sve nedostupnija za ulaganje.


Zašto se predviđa dalji rast BTC valute?


Uloga PayPal-a


PayPal je prihvatio virtuelne valute kao sredstvo plaćanja. Najosetniju korist je naravno doživeo bitkoin koji i ima najveću vrednost.

Čim dolazi do šireg prihvatanja neke valute, ona dobija na značaju i privlači veći broj novih vlasnika. Oni podižu tražnju čime raste i cena kriptonovca.

PayPal je otišao i korak dalje pa najavljuje da će u 2021. uvesti mogućnost plaćanja kriptovalutama i u maloprodaji. 26 miliona prodavaca koji koriste ovaj sistem plaćanja imaju šansu da privuku ogroman broj kupaca ako prihvate bitcoin kao sredstvo trgovanja.

Ovo će biti direktan signal mnogima da probaju da zarade na bitcoinu, a i da ujedno mogu da ga koriste u realnim tokovima plaćanja.


Bitcoin i na Vol stritu?


Ova najstarija kriptovaluta više ne prolazi nezapaženo. Privukla je pažnju institucionalnih investitora koji traže šansu da svojim ulagačima donesu dodatnu zaradu. Govorimo o velikim investicionim fondovima: penzionim fondovima, osiguravajućim društvima, investicionim kompanijama, fondacijama…koje su primamljivije ukoliko donose veću zaradu po investicionoj jedinici.

Jedna od vodećih kompanija „S&P Dow jones index“ najavljuje uvršćavanje indeksiranja koji će pratiti berzu kriptovaluta.

Ovo će sigurno podići tražnju, ali i dati veću sigurnost ulagačima koji će imati pouzdane informacije.

Od skoro se na Vol Stritu trguje vodom, pa zašto to ne bi bilo moguće i za kriptovalute, a naročito za bitcoin u budućnosti?


Izbori u SAD


Izborna trka je na dva načina uticala da bitcoin raste i pored pandemije i globalne recesije.

1. neizvesnost koja je pratila izbore i dosta oprečnih stavova je „okrenulo“ ljude ka nečemu što nije pod uticajem Centralne banke, USD ili ekonomskih faktora. Investitori su tražili način da izbegnu turbulencije koje trpe berze realnih novčanih tokova i vrednosti. Veća kupovina podiže cenu BTC valute.

2. novoizabrani predsednik SAD Bajden će svojom ekonomskom politikom dodatno navesti ljude na alternativu – kriptonovac, jer će, kako se predviđa, dozvoliti veći nivo inflacije.

Iz ovih razloga je izvesno šta će biti sa bitcoinom u 2021.i da će nastaviti sa rastom.


Evropska centralna banka (ECB)


Evropska Unija je skeptična prema bitcoinu, ali ga ni ona ne može ignorisati. Kao alternativa planira se eventualno uvođenje neke vrste digitalnog evra da bi imali veću kontrolu. Naravno, upravo iz tog razloga ova valuta neće imati isti uspeh kao što to ima potpuno decentralizovan bitkoin.

Sadašnjom svetskom situacijom i ekonomskom krizom koja će trajati duže stvara se pogodno tle za još veću zainteresovanost za zarade na alternativne načine. Još od 2008. ljudi su izgubili poverenje u bankarske sisteme, sigurnost štednje i isplativost ovakvog ulaganja


Ozbiljan pristup kriptoberzi


Iako ste možda kupili nekoliko jedinica satošija – najmanji apoen bitcoina, prema svom ulaganju treba da se odnosite odgovorno i obazrivo kao da imate i mnogo više uloženo.

Potrebno je stalno pratiti tekstove kao ovaj naš, koji daju savete i objašnjenja očekivanih vrednosti, pa da uvek budete upućeni kakva se kretanja očekuju. Na ovaj način možda uspete da predvidite padove i skokove i da potencijalno zaradite na razlici. Na realnim osnovama se očekuje da BTC višestruko uveća svoju vrednost za samo godinu dana. Za 9 meseci prethodne godine je od 4.500 eura stigao do preko 15.000 eura, pa nije nemoguće da dostigne nove rekorde.

Da li smo vas zainteresovali i pobudili interesovanje za bitcoin, pa da postanete vlasnik nekoliko apoena BTC valute? Budite obazrivi i promišljeni, naravno i ako ste spremni da rizikujete potencijalna zarada deluje primamljivo. Čekamo vaše komentare!

 


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Komentari (4)

Srecko

Veliki su skokovi i padovi vrednosti bitcoina sto mi se ne svidja, bitcoinkupovinaprodaja ima buducnost ali kakvu videcemo.

(Dobar) +2
(Slab) -1
26-Jan-21 11:17:02 AMMara

Mislim da ce bitcoin nastaviti da raste, na vise mesta sam videla da se procenjuje da ce dostici 100 000 $, mozda ce u bliskoj buducnosti zameniti dolar, ko zna...

(Dobar) +4
(Slab) -1
18-Jan-21 11:50:23 AMZnalac

Nije loša analiza ali ipak možda previše pretenziozna. ne verujem da će države da prihvate kriptovalute, tako bi se same potkopale. Više je verovatno da se nešto špekuliše na finasijskom tržištu (po srpski mulja se) pa zato su ove fluktacije. Kada reše da ih skinu, uradiće to dok si rekao keks.

(Dobar) +3
(Slab) 0
18-Jan-21 10:07:39 AMOlivera

Zainteresovana jesam, ali para za ulaganje nemam. :( A koliko sam videla, predviđa se da će rasti čak do 146.000$. Ipak mislim da treba biti obazriv, i ako uđete u priču, čuvajte šifru za novčanik k'o oči u glavi...

(Dobar) +4
(Slab) 0
17-Jan-21 19:34:40 PMDodajte komentar