SrbijaSpace logo

Zamena i montaža bojlera različitog kapaciteta

 

Zamena i montaža bojlera različitog kapaciteta

U ne tako davna vremena su ljudi kupovali različite sanitarne elemente i uopšteno aparate za kuću, koji su dugi niz godina nesmetano funkcionisali. 

Danas je, međutim situacija nešto drugačija... neretko se događa da vrlo brzo nakon isteka propisane garancije određeni kućni aparat jednostavno prestane da radi. Sve to utiče na povećanje troškova, mada je i dalje nepisano pravilo da kvalitet mora da bude adekvatno naplaćen.

Zato nemojte razmišljati ukoliko renovirate kupatilo ili bilo koji drugi deo stambenog, odnosno poslovnog prostora, te ako je moguće kupite kvalitetnije aparate i sanitarne elemente a posebno bojler


Kako odabrati najbolji bojler?

Verovatno da se svako od nas u određenom trenutku našao u situaciji da mora da renovira kupatilo. Sasvim svejedno da li je u pitanju poslovni ili stambeni prostor, tek činjenica je da je to izuzetno važan deo svakoga od njih. Zato njegovom renoviranju i uređenju treba pristupiti što je moguće temeljnije. 

A s obzirom na to da je bojler jedan od najbitnijih elemenata u svakom kupatilu, treba definitivno odabrati onaj koji će zahteve tog prostora, odnosno korisnika ispuniti na najbolji način. U tom smislu treba obratiti pažnju na sledeće detalje:

  • koliki je kapacitet bojlera
  • proceniti kapacitet u odnosu na broj ukućana
  • koja je cena bojlera
  • koliko je navedeno da traje garancija
  • da li je u pitanju poznata robna marka ili ne


Sve te informacije itekako utiču na što bolji izbor ovog elementa i treba ih uzeti u obzir. 
 

Zamena i montaža bojlera različitog kapaciteta

Iako mnogi muškarci smatraju da znaju dovoljno i da mogu samostalno da izvrše ovu uslugu, tek to nikako nije preporuka. U principu se zamena i montaža bojlera različitog kapaciteta svrstava u osnovne usluge, koje nude brojni vodoinstalaterski servisi.

S obzirom na to da vodoinstalateri imaju dovoljno iskustva, te da su upoznati i sa pravilnim povezivanjem bojlera, definitivno njima treba prepustiti vršenje ove usluge. Na taj način ćete biti pošteđen i svih eventualnih neprilika, do kojih može da dovede loša montaža bojlera. 

Zaposleni u gotovo svakom specijalizovanom servisu će da izađu na teren nakon što ih budete informisali o tome za koju ste uslugu zainteresovani. A tom prilikom će izvršiti procenu radova, te vas obavestiti i o ceni. Takođe ćete dobiti i sve neophodne informacije o tome da li je potrebno da kupite neke dodatne elemente ili ne.


Bojler kupatilo
 

Podrazumeva se da ćete prilikom dogovora precizirati i kada će vodoinstalater da izađe na teren, kako bi izvršio željenu uslugu, kao i sve ostale detalje koji su bitni. 

U zavisnosti od toga da li je u pitanju novoizgrađeni stambeni ili poslovni objekat ili je reč o renoviranju kupatila u određenom prostoru se definiše i princip vršenja te usluge. Jednostavno rečeno, zamena i montaža bojlera različitog kapaciteta podrazumeva da će majstori prvo skinuti stari uređaj.

Posle toga bi trebalo da montiraju novi bojler, s tim da u određenim slučajevima moraju izvršiti i neke od pratećih radova. A ti dodatni radovi su uglavnom vezani za pripremu prostora za montažu bojlera, što je naročito važno kada je u pitanju uređaj čija je zapremina veća ili manja od prethodnog. 

Zamena i montaža bojlera bilo kog kapaciteta u svakom slučaju treba da bude izvršena od strane kvalifikovanih majstora. Nemojte rizikovati i kontaktirajte vodoinstalaterski servis u najkraćem mogućem roku, kako biste izbegli brojne neprijatnosti koje nekvalitetna i neprofesionalna montaža bojlera može doneti.


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar