SrbijaSpace logo

Zašto je protočni bojler pravi izbor za domaćinstvo?

 

Zašto je protočni bojler pravi izbor za domaćinstvo?

U svakoj kući, stanu, čak i poslovnom objektu dostupnost tople vode je značajna za prostorije kao što su kuhinja, menza, kupatilo i mnoge druge. Kako su danas dostupna brojna rešenja, veliki broj ljudi ima dilemu da li je pravo rešenje obezbediti dotok vrele vode uz klasični ili protočni bojler za domaćinstvo. U zavisnosti od potreba i mogućnosti, oba rešenja su izvodljiva i primenjiva.

Protočni bojler ima veliki broj prednosti za svaki tip domaćinstva, bez obzira na kvadraturu, intenzitet korišćenja i druge faktore svakodnevne upotrebe. Posebno čitav spektar benefita i dobrih strana dolazi do izražaja ukoliko se ova varijanta efikasnog i isplativog zagrevanja vode odabere prilikom izgradnje objekata i samog useljenja, u odnosu na kasnije renoviranje i zamenu umesto klasičnog bojlera.


Efikasnost zagrevanja vode uz odlične novčane uštede

 

Ključni razlog koji se najčešće navodi u prilog odluke da protočni bojler bude zadužen za zagrevanje vode u domaćinstvu, jesu raznovrsne i efikasne uštede. Naime, umesto da se nekoliko sati čeka na potrebnu toplu vodu za tuširanje, čišćenje ili pranje sudova, dobija se dovoljna količina i odlična temperatura za vrlo kratko vreme. Pored toga, brže zagrevanje vode ne znači istovremeno i veći trošak, naprotiv. Protočni bojler je energetski efikasan izbor, koji umanjuje potrošnju električne energije u odnosu na klasičnu varijantu od 50 ili 100 litara kapaciteta.

Može se pronaći u potrebnoj snazi, dimenzijama, za tačno predviđenu količinu vode koja se greje velikom brzinom. Takođe, omogućava dotok tople ili vrele vode onda kada je to potrebno, bez celodnevnog zagrevanja i uključivanja za vreme kada niko ne boravi u domaćinstvu. Savršen izbor je za studente, ali i kompletna domaćinstva u kojima je akcenat na povremenom zagrevanju i upotrebi tople vode.


Kompaktnost, pokretljivost i kvalitet delova bojlera

 

Niz navedenih prednosti koje ima protočni bojler nastavlja se elementima koji se odnose na sam kvalitet i jednostavnost upotrebe. Zahvaljujući minijaturnom dizajnu i kompaktnom pakovanju, može se brzo i lako preneti sa jedne na drugu poziciju i lokaciju, što je odlično za selidbu ili putovanja. Manje dimenzije daju niži kapacitet vode, ali brzo i efikasno zagrevanje obezbeđuje dobijanje nove količine za kratko vreme nakon pražnjena bojlera. Uz dostupne delove i potrebnu opremu, savršeno se „uklapa“ uz svaki ambijent i raspoloživu kvadraturu, čak i „skriva“ unutar kuhinjskih elemenata ili delova kupatilskog nameštaja.


Koliko možemo očekivati da traje protočni bojler?

 

Kvalitet koji ima protočni bojler ogleda se u delovima koji nemaju potrebu česte zamene, niti servisiranja, zbog čega se neometano koristi dugi niz godina. Izolovan je od uticaja kamenca za razliku od klasičnog bojlera koji ima grejač kao „magnet“ za taloženje čestica, zbog čega ne dolazi do čestih intervencija majstora, zamene delova i gubljenja funkcija. Uz sve što je već navedeno, protočni bojler je cenovno isplativ i može se pronaći u varijanti za kuhinju od samo 80 evra, dok se za potrebe kupatila troškovno kreće na nivou od oko 120 evra, pa naviše.

Protočni bojler je isplativ, efikasan i uslužan izbor za svaki tip domaćinstva, a posebno za prostor kuhinje ili kupatila u kojem se voda koristi povremeno i prema potrebi. Zahvaljujući kvalitetnoj i kompaktnoj konstrukciji jednostavno se ugrađuje u svaki predviđeni prostor, uz dugotrajnu upotrebu i odsustvo potreba za servisiranjem i zamenom delova, što štedi kako novac, tako i vreme, rad i trud.

Slika: pexels.com


Autorski tekst: SrbijaSpace.rs


Dodajte komentar